Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izstrādās karti Daugavas ūdenstūrisma maršrutam visā upes garumā

Unikālā Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīcija, kas ceļu pa Latvijas lielāko upi uzsāka 24. jūlijā tās augštecē, Latvijas–Baltkrievijas pierobežā, noslēdzās Rīgā, pie Mangaļsalas bākas. Trīspadsmit dienās tika pētīta un dokumentēta Daugavas piemērotība laivotājiem aptuveni 350 km garumā. Tagad sadarbībā ar karšu izdevniecību “Jāņa sēta” eksperti uzsāks darbu pie interaktīvās kartes izveides, kurā būs iezīmēts tūrisma ūdensceļš visā upes garumā, apstāšanās vietas, drošas Daugavas HES apiešanas vietas, 1 km attālumā no abiem krastiem – kultūrvēsturiski apskates objekti un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kā arī būs pieejama informācija par upes tecējumu dažādos posmos. Plānots, ka karte tiks publiskota līdz šī gada beigām un tā būs bez maksas pieejama un viegli lietojama ikvienam interesentam, lai atkārtotu šo maršrutu pa posmiem vai kopumā.

Ekspedīcijā ar trim speciāli veidotiem plostiem devās piecas vides ekspertu komandas kopā ar 10 brīvprātīgajiem palīgiem, un to organizēja Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied Zeme” sadarbībā ar vietējās rīcības grupām no 21 pašvaldības un biedrību “Ūdensmalu attīstībai” sadarbības projektā “DaugavAbasMalas”.

Plašāka informācija šeit.

Līga Ivanova