Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža dalība konferencē par lauku attīstību

13. septembrī Valmieras Kultūras centrā notika starptautiska konference “Lauku telpas attīstība un sabiedrības virzīta vietējā attīstība”.

Konferenci atklāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Konferencē uzstājās Ministru prezidents Māris Kučinskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis un Valsts lauku tīkla sekretariāta vadītājs Edgars Linde.

Konferencē tika diskutēts par centralizāciju un reģionalizāciju, nākotnes izaicinājumiem reģionu un lauku attīstības kontekstā, par vērtībās balstītu reģionālo attīstību, tematiskās darba grupas “Viedie ciemi” rezultātiem un “viedo ciemu” konceptu un attīstību Somijā. Konferences otrajā daļā norisinājās darbs grupās saistībā ar lauku telpas attīstību, “viedajiem ciemiem” un to lomu lauku attīstībā, kā arī tika spriests par vienotu darbības plānu lauku attīstībai.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka būtiska loma novadu attīstībā ir pašvaldību sadarbībai ar uzņēmējiem, un kā ļoti veiksmīgu piemēru minēja Smilteni. “Projektos pieejamās finanses tiek ieguldītas aizvien profesionālāk un viedāk. Par to liecina arī jauno darbavietu izveide. Līdz ar to nevienu teritoriju neapdomīgi nedrīkst nosaukt par neperspektīvu. Gluži pretēji – jāizceļ labie piemēri. Sadarbojoties pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem, jāveicina teritoriju izaugsme.”

 

Foto: Ministru kabinets