Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības aicina pieteikties gada balvai “Drošākais uzņēmuma autoparks 2018”

Atsaucoties dalībnieku aicinājumam, pieteikumus dalībai gada balvā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2018” uzņēmumi, valsts iestādes un pašvaldības aicinātas pieteikt līdz 15. oktobrim. Ikgadējā konkursa rezultātā tiks noskaidroti un godināti Latvijas uzņēmumi, kuros vissekmīgāk tiek veikta autoparku pārvaldīšana, vienlaikus akcentējot, ka visa autoparka drošība sākas ar šoferi. 

Konkursu rīko apdrošināšanas sabiedrība “BALTA” (PZU grupa) sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Konkursa "Drošākais uzņēmuma autoparks" mērķis ir noskaidrot Latvijā prasmīgākos un atbildīgākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus, kā arī uzlabot kopējo satiksmes drošību, ieviešot praktiskas un pozitīvas pārmaiņas autoparku pārvaldīšanā. Dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dos iespēju iegūt neatkarīgu skatījumu par autoparka stiprajām pusēm un jomām, kur iespējams pilnveidoties, saņemot individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē. Labākie dalībnieki tiks apbalvoti ar vienu no trim – zelta, sudraba vai bronzas – kategorijām.

Konkursā iegūtie zelta, sudraba un bronzas kategorijas apbalvojumi ir arī viens no kritērijiem sadaļā “Vide” Latvijas uzņēmumu "Ilgtspējas indeksā", kas ceļ uzņēmuma darbības ilgtspējas un korporatīvās atbildības līmeņa kopējo novērtējumu.

Pieteikties konkursam iespējams, aizpildot pieteikšanās anketu mājaslapā www.drosakais.lv. Dalība konkursā ir bez maksas, un piedalīties aicināts jebkurš uzņēmums un iestāde neatkarīgi no uzņēmuma darbības virziena.

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka viņiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas sevī ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparka raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrības “BALTA” sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldi palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija, SIA “SEB līzings”, biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), SIA “Circle K Latvia”, Latvijas Darba devēju konfederācija, SIA “Volvo Truck Latvia”, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Līna Lisnere

AAS “BALTA” komunikācijas vadītāja