Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Investīcijām draudzīgākie ir Aizkraukles novads, Mārupes novads un Ventspils pilsēta

7. novembrī norisinājās Latvijas Biznesa savienības organizētā II “Investīcijām draudzīgākā pašvaldība” indeksa atvēršana. Par investīcijām draudzīgāko pašvaldību 21 reģionālas nozīmes attīstības centra grupā atzīts Aizkraukles novads, savukārt 89 vietējās nozīmes attīstības centru grupā – Mārupes novads. Republikas pilsētu grupā par uzvarētāju jau otro gadu atzīta Ventspils pilsēta.


Rinalds Muciņš, VARAM valsts sekretārs: “Indeksa rezultāti uzskatāmi atklāj ne tikai to, ka pašvaldības dažādi atbalsta uzņēmējdarbību, bet arī, ka atbalsts ir specifiski pielāgots katras konkrētās pašvaldības situācijai un uzņēmēju vajadzībām. Mēs uzskatām, ka pašvaldību salīdzināšana attīsta labvēlīgu konkurenci gan starp pašvaldībām, gan uzņēmējiem. Tā ir arī laba iespēja iepazīt citu pašvaldību pieredzi un gūt ierosmi jaunām idejām, ko īstenot savos novados.”

Latvijas Biznesa savienība pateicas pašvaldībām par apjomīgo darbu, kas paveikts mazā biznesa atbalstam. Pašvaldību varā ir iedrošināt ne tikai ārvalstu investorus, bet ikvienu Latvijas iedzīvotāju investēt savā pilsētā vai novadā. Pašvaldības no pašiem iniciatīvas “Atbalsti mazo biznesu’’ un Mazā biznesa dienas pirmssākumiem ir mūsu stratēģiskie partneri. Latvijas Biznesa savienības Padomes priekšsēdētāja Elīna Egle: “Ir patiess prieks redzēt, kā pašvaldības pilnveido uzņēmējdarbības vidi – sakārto infrastruktūru, iegulda izglītībā, veicina produktu noietu un popularizēšanu, organizē informatīvus pasākumus, grantu programmas. Esmu pārliecināta, ka, vienam otru atbalstot, Latvijas simtajā gadskārtā mazā biznesa peļņa sasniegs vienu miljardu eiro, sniedzot būtisku ieguldījumu kopējā labklājībā.’’

Salīdzinot ar 2016. gada indeksu, šogad kvantitatīvo datu apkopojums neuzrāda radikālus lēcienus vai kritumus. Indeksa aprēķins, kas sastāv no kvantitatīvās jeb statistiskās daļas un kvalitatīvās daļas jeb pašvaldību novērtējuma pēc darbībām uzņēmējdarbības sekmēšanai savā teritorijā, parāda, ka ne vienmēr tikai lielās pašvaldības ir spējīgākās uzņēmējdarbības sekmētājas. Gluži pretēji, indekss apliecina, ka novados ar reģionālas nozīmes attīstības centru un novados ar vietējas nozīmes attīstības centru tiek īstenots plašs atbalsta klāsts uzņēmējdarbības sekmēšanai, kas ir specifiski pielāgots tieši konkrētās pašvaldības situācijai un uzņēmēju vajadzībām. Minēto pašvaldību grupās redzams, ka liela nozīme ir arī sadarbībai vietējā un reģionālā līmenī, iesaistei ar uzņēmējdarbību saistītu institūciju pasākumos, lai stiprinātu novada uzņēmēju konkurētspēju un atpazīstamību.

"Pašvaldības ikdienā iegulda lielu darbu, piemēram, organizē dažādus atbalsta pasākumus, lai uzņēmēji viņu teritorijās justos labi un spētu veiksmīgāk attīstīties. Pašvaldības ir vistuvāk saviem uzņēmējiem, tāpēc labi pārzina problēmas un veiksmes stāstus," sveicot pašvaldības, pauda Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane.

Plašāka informācija šeit.

Informācija un foto: Latvijas Biznesa savienība