Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Daugavpils novadā ievēlēts jauns priekšsēdētājs

8. novembrī Daugavpils novada domē noritēja divas domes sēdes, un vienā no tām – ārkārtas sēdē – tika ievēlēts jaunais domes priekšsēdētājs. Līdzšinējā domes priekšsēdētāja un Daugavpils novada partijas līdere Janīna Jalinska atstāja amatu, jo ievēlēta par 13. Saeimas deputāti, kandidējot no Zaļo un zemnieku savienības saraksta. Tāpat parlamentā no Daugavpils novada domes deputātu sastāva ievēlēta Janīna Kursīte no politiskās partijas “KPV.LV” un Edgars Kucins no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa”.

Saskaņā ar likumu Saeimas deputāti ievēlēšanu gadījumā zaudē pašvaldības domes deputāta mandātu. Ievēlēto domes deputātu vietā stājās kandidāti, kuri bija ieguvuši lielāko balsu skaitu 2017. gada pašvaldību vēlēšanās. Janīnas Jalinskas vietā deputātu rindās stājās Nīcgales pagasta z/s “Ūsiņi” īpašnieks Ilmārs Skuķis, kurš vēlēšanās ieguva 3089 balsis; Edgara Kucina vietā – mērnieka palīgs SIA “LatTopo” un biedrības “Aizbildnis” valdes priekšsēdētājs Jevģenijs Gridasovs ar 1703 balsīm, Janīnas Kursītes vietā – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītājs Guntars Melnis no Latgales partijas, par kuru pašvaldības vēlēšanās atdotas 522 balsis. Jaunie deputāti pauda apņēmību strādāt novada iedzīvotāju labā.

Pēc kārtējās domes sēdes sekoja ārkārtas domes sēde, kurā tika vēlēts jaunais domes priekšsēdētājs. Domes sēdē tika izvirzīta viena kandidatūra – līdzšinējais priekšsēdētāja 1. vietnieks Arvīds Kucins no “Daugavpils novada partijas”. Vienbalsīgi – ar 17 balsīm par – Kucins tika ievēlēts par jauno Daugavpils novada domes priekšsēdētāju.

“Paldies par jūsu vienotību balsojumā, jo bez vienotības nākotnē mēs nevarēsim iztikt – gan budžeta izveidē, gan pašvaldības attīstības jautājumos. Ja mums nebūs konsekvences, tad būs grūtāk attīstīt tās lietas, kuras mēs visi vēlamies panākt. Paldies par uzticību, lai mums izdodas strādāt visiem vienā virzienā!” pēc balsojuma kolēģiem pateicās A. Kucins.

Jāatzīmē, ka līdzšinējai priekšsēdētājai Janīnai Jalinskai darbs pašvaldībā ritēja vairāk nekā 30 gadus: no 1985. gada viņa veiksmīgi vadīja Daugavpils rajona Līksnas pagasta pašvaldību, 2005. gadā uzsāka pildīt Daugavpils rajona padomes priekšsēdētājas, bet 2009. gadā – Daugavpils novada domes priekšsēdētājas amata pienākumus. Uz jautājumu, vai tiks turpināta iesāktās politikas pēctecība, Arvīds Kucins atbild: “Es domāju, ka mūsu vilciens virzīsies uz priekšu pa šīm sliedēm, varbūt mazliet tikai citādi. Bet jaunas tendences vērojamas arī Saeimas sastāvā, kas noteikti ienesīs savas korekcijas arī pašvaldību līmenī. Šobrīd darbs norit pie budžeta, un mēs turpināsim strādāt. Es jau neesmu liels reformators, pat nezinu, vai vispār to vajag darīt?”

Līdz ar domes deputātu izmaiņām tiks veiktas izmaiņas arī komiteju un komisiju sastāvos. Arvīds Kucins ir pārliecināts, ka tas darba gaitu neietekmēs, jo jaunie politiķi jau agrāk guvuši politisku pieredzi.

Informācija un foto: Daugavpils novada dome