Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pasniegtas Gada balvas cilvēku ar invaliditāti atbalstam

27. novembrī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis piedalījās konferencē un svinīgajā ceremonijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, kur tika pasniegtas balvas un Atzinības raksti konkursa “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam” laureātiem. Šo konkursu jau ceturto gadu pēc kārtas rīkoja Latvijas Tiesībsargs sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku ar mērķi saskatīt labās prakses piemērus, izcelt un novērtēt individuālus sasniegumus un veicināt nevalstisko organizāciju darbu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad konkurss bija vērsts uz nevalstisko organizāciju paveiktā darba atzinīgu novērtēšanu, šogad konkursā nominantus varēja pieteikt divās kategorijās – individuālais sniegums un nevalstisko organizāciju paveiktais. Žūrijas komisijas locekļi pasniedza balvas sešās nominācijās.

“Uzdrīkstēšanās” – apbalvojumu par aktīvu vai jaunu iniciatīvu vai rīcību, pārstāvot cilvēkus ar invaliditāti, viņu tiesības un intereses, pasniedza tiesībsargs Juris Jansons. NVO kategorijā galveno balvu saņēma fonds “Nāc līdzās!” un Atzinības rakstu – Latvijas Cistiskās fibrozes biedrība, savukārt individuālajā sniegumā galveno balvu ieguva Margita Kanopka un Atzinības rakstus – Zanda Vītola (teātra māksla) un Arita Strode-Kļaviņa (košumbildes).

“Nodarbinātības veicinātājs” – apbalvojumu par produktīvu vai inovatīvu cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanu pasniedza “Apeirona” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis. NVO kategorijā Atzinības rakstu pasniedza fondam “Iespēju tilts”, bet galvenā balva individuālo sniegumu kategorijā piešķirta Ievai un Arnim Zundām (“Camphill Rožkalni”).

“Sociālo tīklu balss” – Latvijas Radio personība Aidis Tomsons pasniedza apbalvojumu tiem, kuru viedoklis un pieredzes stāsti sociālajos tīklos un blogos radījuši rezonansi plašākā sabiedrībā. NVO kategorijā Atzinības raksts portālam Calis.lv, savukārt individuālajā sniegumā galvenā balva – Liānai Krūmiņai, bet Atzinības raksti – Anetei Bendikai, Jolantai Kalniņai un Jūlijai Kiriļenko.

“Izglītotājs” – apbalvojumu par aktivitātēm, kas nodrošina iekļaujošo izglītību (tajā skaitā interešu izglītību, tālākizglītību), interaktīvu metožu pielietošanu/izstrādi, lai veicinātu cilvēku ar invaliditāti tiesības uz izglītību, pasniedza LNB pārstāvis Augusts Zilberts. Galveno balvu individuālajā sniegumā saņēma Evija Zāģere (mājturības skolotāja Liepājā) un Atzinības rakstus – Jānis Ķirsis (dabaszinību skolotājs) un Gints Feldmanis (treneris).

“Pakalpojumu nodrošinātājs” – apbalvojumu par cilvēkiem ar invaliditāti pieejamu un daudzveidīgu pakalpojumu attīstību un nodrošināšanu pasniedza Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis. Galvenā balva NVO kategorijā – rehabilitācijas centram “Poga”, bet Atzinības raksti – biedrībai “Cerību spārni” (Sigulda) un biedrībai “Mēs saviem bērniem” (Madona). Individuālajā sniegumā galvenā balva – Diānai Mekšai (centrs “Solis augšup”), Atzinības raksti – Vitai Šteinai (BKUS) un Ligitai Liepiņai (Daugavpils novada sociālā darbiniece).

“Bērnu atbalsts” – apbalvojumu par izciliem sasniegumiem, aizstāvot bērnu ar invaliditāti tiesības un intereses dažādās jomās, piemēram, sociālā iekļaušana, tiesības uz kultūru, izglītību, pasniedza Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone. Šajā nominācijā galvenā balva piešķirta biedrībai “Ābulis” (Bauska), bet individuālajā sniegumā – Kasparam Markševicam (Latvijas Bērnu bāreņu fonds). Atzinības rakstu saņēma Laila Zemīte (Sadzirdi.lv) un Margarita Ščavinska (auklīte Liepājā).

Foto: Tiesībsarga birojs