Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Svinīgi atklāta daudzdzīvokļu māja Smiltenē

Smiltenes novads, novada uzņēmumi turpina attīstīties, investējot uzņēmējdarbības paplašināšanā un veidojot aizvien vairāk darbvietu ne tikai novada iedzīvotājiem, bet arī darbiniekiem no apkārtējiem novadiem un ārvalstīm. Tāpat novadā ik gadu tiek izveidoti gandrīz 90 jauni uzņēmumi, kas papildus lielākajiem novada uzņēmumiem piesaistīs darbaspēku arī nākotnē. Lai nodrošinātu uzņēmumu speciālistiem dzīvesvietu, piesaistītu novadam valsts pārvaldē vajadzīgos speciālistus, kā arī lai veicinātu to, ka aizvien vairāk cilvēki par savām mājām sauktu Smiltenes novadu, 2015. gadā Smiltenes novada dome iegādājās nepabeigtu daudzdzīvokļu māju Daugavas ielā 7a Smiltenē, kuras pārbūvei tika saņemts gan valsts, pašvaldības līdzfinansējums, gan pieprasīts aizdevums. Lai pabeigtu būvniecību, 2017. gadā ēka tika nodota apsaimniekošanā novada kapitālsabiedrībai SIA “Smiltenes NKUP”.

Ēkas būvniecībai nozīmīgs ieguvums bija 2017. gadā saņemtais 200 000 eiro līdzfinansējums no valsts budžeta, kas iegūts, pateicoties Nacionālās Apvienības deputāta Raivja Dzintara priekšlikumam jeb tā saucamajām “deputātu kvotām”. Papildus tam piešķirts 172 000 eiro līdzfinansējums no Smiltenes novada budžeta, kā arī SIA “Smiltenes NKUP” aizdevums būvniecībai.

Nepilnus divus gadus ilgusī būvniecība noslēdzās 2018. gada decembrī, kad ēka tika nodota ekspluatācijā. 27. decembrī, simboliski pārgriežot lentu, ēka tika atklāta, piedaloties pašvaldības, būvdarbu veicēju, SIA “Smiltenes NKUP” pārstāvjiem.

Ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību ir izdevies ne tikai sakārtot vēl vienu teritoriju pilsētā, bet arī radīt jaunas 24 dzīvesvietas. Savā uzrunā Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis uzsvēra: “Pārņemot ēku pašvaldības īpašumā, pieņēmām izaicinājumu sakārtot pirms tam nepievilcīgo ielu. Mums tas daļēji ir izdevies, esam spēruši būtiskus soļus, lai šo teritoriju sakārtotu. Esam atraduši veidus, kā to izdarīt, sākot no idejas, resursu piesaistes un komandas, kas to paveic līdz galam. Ar cerību raugāmies uz to, ka šajos 24 dzīvokļos dzīvos Smiltenes novadā strādājošu uzņēmumu speciālisti un viņu ģimenes. Varam būt lepni, ka izdevies radīt sakārtotu vietu pilsētā, vietu, kur augt!”

SIA “Smiltenes NKUP” Valdes loceklis Aigars Vīvuliņš, uzrunājot klātesošos, pateicās būvdarbu veicējiem, būvuzraugiem, projektētājiem un SIA “Smiltenes NKUP” komandai, kas kopīgi ir piedalījušies projekta īstenošanā, lai vēl Latvijas valsts simtgadē varētu īstenot šo mērķi. 

Daudzdzīvokļu mājā ir izbūvēti 24 jauni dzīvokļi: 8 vienistabas dzīvokļi 29,8–31,5 kv. m platībā, 8 divistabu dzīvokļi 45,6–46,2 kv. m patībā un 8 trīsistabu dzīvokļi 56,6–60,4 kv. m platībā. Divistabu un trīsistabu dzīvokļiem ir izbūvēti balkoni, kā arī katram dzīvoklim – atsevišķa, slēdzama telpa pagrabstāvā. Katrā dzīvoklī ir iebūvēta virtuves iekārta ar nerūsējošā tērauda izlietni un jaucējkrānu, elektrisko plīti, cepeškrāsni, tvaika nosūcēju. Ir paredzēta vieta ledusskapim. Sanitārajos mezglos uzstādīts sienas skapītis ar izlietni un jaucējkrānu, klozetpods, dušas kabīne vai vanna, dvieļu žāvētājs ar karstā ūdens cirkulāciju, kā arī ir paredzēta vieta veļas mašīnai.

Plašāka informācija šeit

Informācija un foto: www.smiltene.lv