Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Iznākusi jaunā Latvijas statistikas gadagrāmata

Izdota Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) “Latvijas statistikas gadagrāmata 2018”. Ikgadējais datu krājums veidots, atlasot svarīgākos CSP datubāzē www.csb.gov.lv/lv/statistika/db pieejamos datus, kas papildināti ar efektīvām datu vizualizācijām tematisko karšu vai grafiku veidā.

Statistikas gadagrāmatas svarīgāko saturu ilustrē kartes un citi vizuālie uzskates līdzekļi. Vairākas kartes izveidotas no jauna, piemēram, pastāvīgo iedzīvotāju skaits ne tikai pilsētās, bet arī ciemos; mēneša vidējo bruto darba ienākumu mediāna; 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti u.c.

Izdevumā ir 14 tematiskās sadaļas: ģeogrāfiskās ziņas; ekonomika un finanses; uzņēmējdarbība; iedzīvotāji; darba tirgus; veselības aprūpe; izglītība un kultūra; sociālie procesi; rūpniecība, būvniecība un tirdzniecība; transports un tūrisms; preču ārējā tirdzniecība; lauksaimniecība; enerģētika; zinātne, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Gadagrāmatas sagatavošanā izmantoti CSP un citu iestāžu rīcībā esošie statistikas dati, CSP veiktās aptaujas, kā arī dati no valsts reģistriem un citām informācijas sistēmām.

Latvijas statistikas gadagrāmatu CSP izdod jau 71. reizi kopš 1921. gada. Jaunajā publikācijā dati atspoguļoti par 2017. gadu salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Statistikas gadagrāmata latviešu un angļu valodā satura ziņā ir visapjomīgākā no visām CSP izdotajām statistikas publikācijām.

Gadagrāmatu var lejupielādēt: www.csb.gov.lv/gadagramata_2018.

No janvāra vidus tā būs apskatāma un iegādājama CSP Informācijas centrā Rīgā, Lāčplēša ielā 1.

Sagatavojusi CSP Komunikācijas daļa