Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicina apmeklēt konferenci “Inovācija attīstībai”

No 27. līdz 28. februārim Valmierā tiks organizēta konference “Inovācija attīstībai”, rosinot gan valsts pārvaldes speciālistus, gan uzņēmējdarbības sektora pārstāvjus savā ikdienā aktīvāk izmantot inovācijas. Šāda veida pasākums Vidzemē tiek organizēts pirmo reizi, un tas notiks Vidzemes inovāciju nedēļā 2019.

Lai arī inovāciju attīstība ir pēdējo gadu prioritāte Latvijā, tomēr joprojām jāveicina izpratne par inovāciju nozīmi ikdienā, atgādinot, ka tās nav saistītas tikai un vienīgi ar augstajām tehnoloģijām vai zinātni. Turklāt inovācija var būt klātesoša ne tikai uzņēmumos un lauku saimniecībās, bet arī valsts pārvaldē. Papildus diskusijām konferencē tiks sniegti arī praktiski piemēri par šī brīža pasaules tendencēm inovāciju jomā, tai skaitā aprites ekonomikā.

Konferences pirmajā dienā, 27. februārī, tiks aplūkota valsts pārvaldes un pašvaldību speciālistu loma jaunu inovāciju attīstīšanā reģionos, savukārt otrā diena, 28. februāris, īpaši vērtīga solās būt tieši topošajiem un jau pieredzējušajiem uzņēmējiem: pieredzē un zināšanās dalīsies ne tikai pašmāju eksperti, bet arī deviņi inovāciju attīstītāji no ārvalstīm.

Abas konferences dienas paredzētas ne tikai teorētisku zināšanu papildināšanai, bet arī iedvesmai no reāliem pieredzes stāstiem; eksperti būs brīvi pieejami individuālu kontaktu dibināšanai.

Vērtējot valsts pārvaldes iespējas attīstīt inovācijas, tiks diskutēts par to, cik Latvijas vide ir piemērota, lai inovācijas attīstītu, un cik nākotnes plāni nacionālajā līmenī saskan ar uzņēmēju vajadzībām reģionos, kā arī ko valsts pārvalde var darīt, lai reģionus padarītu konkurētspējīgākus. Ar vairākiem iedvesmas stāstiem klātesošos iepazīstinās ārvalstu eksperti, piedāvājot idejas publiskā un privātā sektora veiksmīgai sadarbībai inovāciju radīšanā.

Konferences otrajā dienā uzmanība vairāk tiks veltīta tieši inovāciju ietekmei uz biznesa vidi. Spēja inovēt ir viens no raksturlielumiem, kas arī mazam uzņēmumam ļauj izrauties priekšā konkurentiem. Turklāt dažādi jaunievedumi un inovatīvi risinājumi ne vienmēr ir dārgi vai sarežģīti īstenojami. Ārvalstu piemēri rāda, ka nereti tieši mazi ģimenes uzņēmumi, ieviešot inovācijas produktos, dizainā vai tehnoloģijās, kļūst konkurētspējīgi arī starptautiskajā tirgū. To pierādīs pieredzes stāsti arī no Vidzemes uzņēmēju ikdienas.

Konferencē tiks uzsvērti ieguvumi no pārrobežu sadarbības, kā arī tiks aktualizēts jautājums par to, cik viegli ir radīt un atrast kompetenci reģionā un cik liela atbildība par to jāuzņemas izglītības iestādēm.

Jāpiebilst, ka paralēli konferencei 28. februārī Valmierā notiks arī 20 minūšu intensīvās biznesa konsultācijas jeb t.s. speed-consulting, kurās, iepriekš rezervējot laiku, uzņēmēji varēs satikt ekspertus, tiem uzdot jautājumus un saņemtos padomus izmantot uzņēmējdarbības attīstībā.

Konferences dalībnieki varēs apmeklēt Vidzemes inovāciju izstādi un iepazīties ar daļu no Vidzemē tapušajām inovācijām, kuru radīšana uzņēmumiem nesusi izaugsmi un spēju konkurēt gan tepat Latvijā, gan pasaulē.

Konference tiek organizēta Vidzemes inovāciju nedēļā 2019.

Aicinām iepazīties ar visiem pasākumiem Vidzemes inovāciju nedēļas 2019 mājaslapā >> http://innovation.vidzeme.lv <<, kurā pieejami detalizēti pasākumu apraksti un iespējams reģistrēties to apmeklējumam. Dalība visos pasākumos bez maksas!

Aicinām nekavēties ar reģistrēšanos, jo vietu skaits pasākumos ir ierobežots.

Vidzemes inovāciju nedēļu 2019 organizē Vidzemes plānošanas reģions, sadarbojoties ar Vidzemes pašvaldībām, uzņēmumiem, izglītības iestādēm, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām, Latvijas institūtu, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī pārstāvjiem no tādām Eiropas organizācijām un uzņēmumiem kā Jaunā tūrisma institūts (Slovēnija), Hamburgas Starptautiskais ekonomikas institūts (Vācija), Utrehtas Ekonomikas padome (Nīderlande), Belostokas Universitāte (Polija), Inland Norway lietišķo zinātņu universitāte (Norvēģija) un Tretorget Ltd (Norvēģija). 

Vairāki pasākumi tiek organizēti ar Interreg Baltijas jūras reģiona un Interreg Europe pārrobežu sadarbības programmas projektu atbalstu.

Vairāk informācijas: Laila Gercāne, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, Vidzemes inovāciju nedēļas 2019 koncepta attīstītāja, laila.gercane@vidzeme.lv, mob. t. 29120536.

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību vadītāja, anita.abolina@vidzeme.lv, mob. t. 29454752.