Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Sākusies pieteikšanās uz Smiltenē atjaunotās daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īres tiesību rezervācijas izsolēm

No 4. līdz 13. martam uzsākta pieteikšanās uz atjaunotās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Daugavas ielā 7a Smiltenē dzīvokļu īres tiesību rezervācijas izsolēm: tā būs izsoles pirmā kārta (A korpusam), savukārt B korpusam īres tiesību izsoles plānots organizēt aprīlī.

Informācija par īrei pieejamajiem dzīvokļiem, videomateriāliem, pieteikšanos īres tiesību izsolēm, to noteikumiem un īres līguma paraugs pieejams SIA “Smiltenes NKUP” vietnē https://smiltenesnkup.lv, sadaļā “Izsoles”.

Lai klātienē interesentus iepazīstinātu ar īrei pieejamajiem dzīvokļiem, 11. martā plkst. 14, plkst. 16 un plkst. 18 pretendentiem tiks organizētas publiskas dzīvokļu apskates. Dzīvokļu apskatei iepriekš jāpiesakās un jāsaskaņo apskates laiks, darba laikā zvanot pa tālruni 26343318.

Pieteikties izsolei pretendenti var līdz 13. marta plkst. 17!

Reģistrācijas maksa izsolei katram dzīvoklim –  20 eiro. Izsoles objekta nodrošinājums par piedalīšanos izsolē (atbilstoši dalībnieka izvēlētajam dzīvoklim) noteikts katram dzīvokļa veidam: vienistabas dzīvoklim – 40 eiro, divistabu dzīvoklim – 65 eiro, trīsistabu dzīvoklim – 80 eiro. Katras izsoles sākumcena būs 50 eiro, izsoles solis tiek noteikts 50 eiro. Dalībniekam, iegūstot personiskas tiesības īrēt dzīvokli, izsoles reģistrācijas maksa, sākumcena un nosolītā dzīvokļa īres tiesību rezervācijas maksa būs vienreizējs maksājums, kas netiks atgriezts. Dzīvokli ir aizliegts nodot apakšīrē/nomā.

Daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā kopā ir 24 dzīvokļi: 8 vienistabas dzīvokļi 29,6–31,5 m2 platībā, 8 divistabu dzīvokļi 45,6–46,2 m2 platībā, 8 trīsistabu dzīvokļi 56,6–60,4 m2 platībā.

Īres maksa par kvadrātmetru būs 4,90 eiro mēnesī (īres maksā iekļauti arī mājas apsaimniekošanas izdevumi). Īrniekam papildus īres maksai ir jāmaksā komunālie maksājumi atbilstoši pakalpojumu sniedzēja izrakstītajiem rēķiniem.

Dzīvokļu īrniekus noteiks atklātā, nediskriminējošā dzīvokļu īres rezervācijas tiesību izsolē atbilstoši 2019. gada 27. februārī pieņemtajam Smiltenes novada domes lēmumam nr. 190 (sēdes protokols nr. 2, 25. §):

* par izsoles pretendentu var būt fiziska persona, kura ir Latvijas Republikas pilsonis vai kurai ir piešķirts nepilsoņa statuss;

* pretendenta deklarētā dzīvesvieta ir Smiltenes novada administratīvā teritorija, vai pretendents ir darba tiesiskajās attiecībās ar darba devēju, kura juridiskā adrese vai tā struktūrvienības darbības vieta ir Smiltenes novada administratīvā teritorija;

* pretendenta vai viņa mājsaimes kopējie gada neto ienākumi nepārsniedz 34 000 eiro;

* par izsoles pretendentu nevar būt persona, kura kādā no izsoles organizatora iepriekš organizētajām īres tiesību rezervācijas izsolēm ir atzīta par izsoles uzvarētāju, vai persona, kura ir noslēgusi īres līgumu ar SIA “Smiltenes NKUP” par cita SIA “Smiltenes NKUP” piederoša dzīvokļa Daugavas ielā 7a Smiltenē īri, vai pretendentam ir spēkā esošs īres līgums par cita Smiltenes novada pašvaldības dzīvokļa īri, vai pretendentam ar tiesas nolēmumu ir pasludināts fiziskas personas maksātnespējas process un tas nav izbeigts likumā noteiktajā kārtībā.

Informācijai par projektu

2018. gada 27. decembrī, simboliski pārgriežot lenti, tika svinīgi atklāta daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Daugavas ielā 7a Smiltenē. Projektēšana un būvniecība ilga nepilnus divus gadus, un 2018. gada 17. decembrī ēka tika nodota ekspluatācijā.

Smiltenes novads un novada uzņēmumi turpina attīstīties, investējot uzņēmējdarbības paplašināšanā, veidojot vairāk darbvietu gan sava novada, gan apkārtējo novadu iedzīvotājiem. Tādēļ, lai novada uzņēmumu speciālistiem spētu nodrošināt dzīves vietas un aizvien vairāk cilvēku par savām mājām sauktu Smiltenes novadu, jāveicina dzīvojamā fonda paplašināšana.

Tādēļ 2015. gadā Smiltenes novada dome savā īpašumā iegādājās nepabeigtu daudzdzīvokļu māju Daugavas ielā 7a Smiltenē, un 2016. gadā šīs ēkas īpašumtiesības tika nodotas kapitālsabiedrībai SIA “Smiltenes NKUP”, lai īstenotu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas būvniecības projektu.

Daudzdzīvokļu ēkas būvniecības kopējās izmaksas veido 1 219 900 eiro.

Ieguldīto līdzekļu sadalījums:

* 200 000 eiro līdzfinansējums ir saņemts no valsts budžeta;

* 172 000 eiro līdzfinansējums ir saņemts no Smiltenes novada domes budžeta;

* 847 900 eiro (tajā skaitā uz ēkas ekspluatācijā nodošanas brīdi iemaksātais PVN valstij) ir apmaksājis SIA “Smiltenes NKUP”, no kā 650 000 eiro ir SIA “Smiltenes NKUP” aizņēmums uz 20 gadiem AS “SEB banka”.

Ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību Smiltenē ir izdevies sakārtot vēl vienu teritoriju un nest Smiltenes vārdu plašākai sabiedrībai, kā arī radīt jaunas 24 dzīvesvietas – 8 vienistabas dzīvokļus (29,6–31,5 m2 ), 8 divistabu dzīvokļus (45,6–46,2 m2) un 8 trīsistabu dzīvokļus (56,6–60,4 m2). Divistabu un trīsistabu dzīvokļiem ir izbūvēti balkoni, savukārt vienistabas dzīvokļiem izbūvēti “franču” tipa balkoni. Katrā dzīvoklī ir virtuves iekārta ar iebūvētu apgaismojumu, nerūsējošā tērauda izlietni ar jaucējkrānu, elektrisko plīti, cepeškrāsni un tvaika nosūcēju. Ir paredzēta vieta ledusskapim. Sanitārajos mezglos uzstādīts skapītis ar izlietni un jaucējkrānu, klozetpods, dušas kabīne vai vanna, dvieļu žāvētājs ar karstā ūdens cirkulāciju, kā arī paredzēta vieta veļas mašīnai. Pagrabstāvā katram dzīvoklim ir paredzēta atsevišķa slēdzama palīgtelpa, siltummezgls un palīgtelpa sētniekam uzkopšanas inventāra novietošanai.

Labiekārtota arī ēkas piegulošā teritorija: viena autostāvvieta katram dzīvoklim, bērnu laukums, soliņi ar atkritumu urnu, velostatīvi, apstādījumi un pazemes konteineri, ap ēku ir uzstādīta videonovērošana.

Vairāk skatiet video šeit.

Pēc SIA “Smiltenes NKUP” sniegtās informācijas sagatavojusi Marita Mūze,

Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste