Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izsludināta projektu pieteikumu pieņemšana Zemgales kultūras programmā

Zemgales plānošanas reģions (ZPR) izsludinājis Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Atbalsts kultūras programmām reģionos” AS “Latvijas valsts meži" finansētās Zemgales kultūras programmas-2019 projektu konkursu.

Programmas mērķis ir veicināt Zemgales reģionam raksturīgo kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu, attīstību un pieejamību plašai sabiedrībai, sniedzot ieguldījumu līdzsvarotā un kvalitatīvā Latvijas kultūrvides attīstībā. Finansiāli tiks atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti, kas īstenoti Zemgales plānošanas reģionā.

Konkursā atbalstu varēs saņemt projekti, kuros ietvertas vietējo kopienu iniciatīvas un sabiedrības līdzdalība dažādu kultūras pasākumu organizēšanā un norisē, izpaužas Zemgales un Sēlijas tradicionālo kultūras un kultūras mantojuma vērtību saglabāšana, pārmantojamība un popularizēšana, tiek veicināta kultūras un radošo industriju attīstība reģionā, apvienojot tradicionālās prasmes, to laikmetīgās izpausmes un mūsdienīgu tehnoloģiju izmantošanas iespējas, tiek veicināta profesionālās mākslas pieejamība reģionā, īpaši no lielajiem attīstības centriem attālākās vietās. Atbalsts būs pieejams tikai tādiem projektiem, kas sagatavoti atbilstīgi Zemgales kultūras programmas-2019 nolikumam, mērķim un prioritātēm un ko plānots īstenot laikā no 2019. gada 1. maija līdz 15. decembrim. Šogad Valsts kultūrkapitāla fonda Padomes piešķīrums Zemgales kultūras programmas projektiem ir 76 000 eiro.

Jaunā konkursa projektu pieteikumi, kas noformēti atbilstīgi nolikuma prasībām, vienā eksemplārā personīgi, pa pastu vai elektroniski, parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, iesniedzami ZPR Jelgavas vai Jēkabpils birojā līdz 29. martam. Šogad projekta pieteikums konkursam jānosūta arī elektroniski PDF formātā, tam jābūt identiskam papīra formātā iesniegtajam pieteikumam.

Par projektu pieteikuma sagatavošanu plānoti divi informatīvi semināri, kas 12. martā pulksten 11 notiks Jēkabpilī (Rīgas ielā 150a, Krustpils novada domes konferenču zālē) un 15. martā pulksten 11 – Jelgavā (ZPR birojā Katoļu ielā 2b).

Līdztekus tam interesenti var saņemt individuālas konsultācijas pie programmas ieviešanas koordinatores Sanitas Larionovas ZPR birojā Jelgavā, Katoļu ielā 2b, vai pa tālruni 63025828, vai e-pastā: sanita.larionova@zpr.gov.lv. Zemgales kultūras programmas-2019 nolikumu un projekta pieteikuma veidlapu var atrast ZPR interneta vietnes www.zemgale.lv sadaļā Aktualitātes.

Sagatavojis Juris Kālis,

ZPR sabiedrisko attiecību speciālists