Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Parakstīts sadarbības līgums starp Kuldīgas novada pašvaldību un Kuldīgas Senioru skolu

12. martā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Kuldīgas Senioru skolas vadītāja Ruta Orlava noslēdza sadarbības līgumu starp abām organizācijām. Tas paredz finansiālu atbalstu, telpu un transporta nodrošināšanu biedrības “Kuldīgas Senioru skola” nodarbībām.

Šāgada janvāra sākumā svinīgā pasākumā Kuldīgas Mākslas namā tika atklāta Latvijā otrā senioru skola. Katru nedēļu Kuldīgas Senioru skolā dalībnieki apgūst dažādas tematiskās nodarbības, sākot ar datorapmācībām un beidzot ar dārzkopību. Pašlaik Kuldīgas Senioru skolā ir gandrīz 200 aktīvu apmeklētāju – ne tikai no Kuldīgas, bet arī no Kabiles, Ēdoles, Pelčiem, Padures un citiem pagastiem.

I. Bērziņa uzsvēra, ka seniori Kuldīgas novadā ir ļoti liela vērtība un pašvaldībai ir jāizrāda cieņa par viņu paveikto sabiedrības labā. Savukārt R. Orlova sacīja, ka bez pašvaldības atbalsta šāda iecere nevarētu pastāvēt, un ir pateicīga par sniegto palīdzību. Vēl viņa informēja, ka Kuldīgas Senioru skola noslēgusi sadarbības līgumu ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumu par meistarklašu pasniegšanu apmeklētājiem.

Jau šobrīd vairākas citas pašvaldības izrādījušas lielu interesi par senioru skolas izveidi. Kuldīgas Senioru skolas vadītāja pastāstīja, ka no Labklājības ministrijas ir saņemts ielūgums dalīties pieredzē. R. Orlova priecājas, ka Kuldīgas Senioru skolas kolektīvam pievienojušās vairākas bijušās pedagoģes – Larisa Barinova, Indra Iveta Gaile, Anita Laula un citas –, kas dalās savā pieredzē un palīdz senioru skolas attīstībā.

Sagatavojis Kārlis Komarovskis,

Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

Foto: Ričards Sotaks