Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Liepājas 394. dzimšanas dienu svinēs nedēļas garumā

18. martā Liepājai apritēs jau 394 gadi; pilsēta dzimšanas dienu atzīmēs nedēļas garumā ar daudzveidīgiem pasākumiem dažādās pilsētas kultūras un atpūtas vietās.

18. martā notiks tradicionālā Gada un Goda liepājnieku apbalvošanas ceremonija, kurā par veikumu 2018. gadā suminās 15 Gada liepājniekus un Goda liepājnieku. Pasākuma “Goda un Gada liepājnieks 2018” režisors ir Herberts Laukšteins, savukārt muzikālo programmu veido Normunds Kalniņš. Pasākumā piedalīsies Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi un ritma grupa, bet pasākumu vadīs un ar muzikāliem priekšnesumiem apmeklētājus priecēs mūziķis Intars Busulis un Liepājas Teātra aktrise Agnese Jēkabsone-Ozoliņa.

Par īpašiem mielastiem un gardiem maltīšu piedāvājumiem īpaši Liepājas dzimšanas dienai par godu būs parūpējušies Liepājas restorāni un kafejnīcas.

18. martā, pilsētas dzimšanas dienā, pilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

Nozīmīgs notikums būs 5. Latvijas pasākumu forums, kas notiks no 19. līdz 22. martam, Liepājā pulcējot pasākumu industrijas profesionāļus no visas Latvijas. Pasākumu foruma četrās dienās ieplānota plaša programma: notiks darba sesijas pasākumu izstrādes un realizācijas jomās, pasākumu izcilības konference “Kad pasākums kļūst par Notikumu”, “LaPPA kvalitātes zīmes 2019” saņēmēju pasākumu nozares piegādātāju izziņošanas pasākums, Latvijas pasākumu mūziķu skate 2019, tradicionālā LaPPA “Pasākumu gada balvas” pasniegšanas ceremonija un Pasākumu foruma reģionālā diena.

Nedēļas izskaņā, 22. un 23. martā, Liepājas Olimpiskajā centrā no pulksten 10 līdz 18 notiks izstāde “Uzņēmēju dienas Kurzemē 2019”. Izstādē piedalīsies uzņēmēji un izglītības iestādes, akcentējot profesionālās izglītības iespējas reģionā.

Visas nedēļas garumā iedzīvotāji aicināti apmeklēt arī dažādas izstādes: ekspozīciju “Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā” Liepājas muzejā, Jāņa Vecbrāļa fotoizstādi “Zvaigznes dzintarā” koncertzālē “Lielais dzintars”, Dzintara Adieņa personālizstādi “Otrā elpa” Liepājas Latviešu biedrības namā u.c.

Tāpat pilsētā notiks vēl citi aizraujoši pasākumi: Prime Orchestra Simfo šovs “Pasaules hiti” (koncertzālē “Lielais dzintars” 22. martā), Liepājas Teātra Starptautiskās teātra dienas koncertuzvedums “Meklējam aktierus” (Liepājas teātrī 23. un 24. martā), grupas “Baritoni” koncerts (Liepājas Olimpiskajā centrā 24. martā), tematiskā ballīte “Casino Royale Party” (restorānā “MO Liepāja” 23. un 24. martā) un daudzi citi.

Visi Liepājas dzimšanas dienas pasākumi aplūkojami vienotajā Liepājas notikumu kalendārā: http://kalendars.liepaja.lv/.

Sagatavojusi Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas

Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa