Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noskaidroti konkursa “Es sāku ar sevi – tīrai Latvijai!” Kurzemes kārtas finālisti

9. aprīlī Ventspils Jaunrades namā tika aizvadīta “Zaļās jostas” radošā konkursa “Es sāku ar sevi – tīrai Latvijai!” Kurzemes reģionālā kārta, kur noskaidroja sešus Kurzemes finālistus un titula “Ventspils simpātija” ieguvējus, ko īpaši apbalvoja pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” kā šā konkursa atbalstītājs.

Ik gadu Latvijas tirgū tiek izplatīti ap trim miljoniem plastmasas iepirkumu maisiņu. Visefektīvākais veids, kā samazināt to daudzumu, – tos neradīt un ikdienā izmantot videi draudzīgākus iepakojuma un iesaiņojuma veidus. Un kāpēc gan tos neradīt pašu rokām? Motivējot rast efektīvas, ilgtspējīgas, modernas un gaumīgas alternatīvas tradicionālajiem iepirkuma maisiņiem, “Zaļā josta” uzsāka konkursu “Es sāku ar sevi – tīrai Latvijai!”, kurā bērni un jaunieši pētīja iespējas aizstāt plastmasas iepirkuma maisiņus ar dabai draudzīgākiem risinājumiem pirkumu iesaiņošanai un līdznešanai un radīja paši savus unikālus iepirkuma maisiņus, kas iespēju robežās gatavoti no otrreizējām izejvielām.

9. aprīlī Ventspils Jaunrades namā tika aizvadīta konkursa Kurzemes reģionālā kārta, kur savu veikumu prezentēja 24 komandas, tai skaitā septiņas komandas no Ventspils pilsētas. Pēc visu darbu prezentēšanas žūrija konkursa finālam izvirzīja sešas komandas – trīs pirmsskolas vecuma un trīs skolas vecuma grupā.

Pirmsskolas izglītības iestāžu kategorijā finālam izvirzīja: Nīcas novada pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Spārīte” komandu “Foršie”, Ventspils PII “Vāverīte” komandu “Jaukā 4. grupa” un Skrundas vidusskolas pirmsskolas grupas komandu “Mākonīši”.

Skolu kategorijā finālam izvirzīja: Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas komandu “Spīdīgie rūķīši”, Valdemārpils vidusskolas komandu “Tašiņu dizaineres” un Nīkrāces pamatskolas komandu “Foršie”.

Fināls, kurā sacentīsies 24 labākās komandas no visas Latvijas (sešas komandas no katra Latvijas reģiona), norisināsies 26. aprīlī modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

Titulu “Ventspils simpātija” un pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” sarūpētās balvas – ieejas biļetes Piedzīvojumu parkā – saņēma piecas komandas: Vārves PII “Zīļuks” komanda “Zaļie zīļuki” par ideju iepirkuma maisiņus izveidot no tekstilražošanas uzņēmuma auduma pārpalikumiem, tos oriģināli apdrukājot un piemērojot mazo veidotāju augumam, audzēkne no Ventspils Jaunrades nama radošās studijas “Faktūra” par drosmi prezentēt darbu individuāli un iepirkuma maisiņa veidošanā izmantoto tehnoloģiju, Lažas speciālās internātpamatskolas komanda “Padure” par ideju un izpildījumu iepirkuma somu veidošanā no dažādām džinsa auduma drēbēm, Ventspils Jaunrades nama komanda “Čaklās rociņas no leļļu tērpu studijas “Ciku, caku”” par uzmeistaroto iepirkumu somu dažādību un interesantu prezentāciju, kurā katrai somai veltīts stāstījums par tās tapšanu, un Ventspils Pārventas pamatskolas komanda “Radošie” par interesanto un pamācošo prezentāciju, kurā tika skaidrots, kāpēc pašu veidotais iepirkumu maisiņš noteikti ir labāks par pirktajiem.

Simpātiju balvas atsevišķas komandas saņēma arī no “Zaļās jostas” un Latvijas Dabas muzeja.

Pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” cer, ka konkursā tapušie darbiņi tiks izmantoti arī ikdienā, tādējādi nododot apkārtējiem galveno konkursa ziņu: ierobežot plastmasas maisiņu lietošanu ikdienā un izmantot no videi draudzīgākiem materiāliem veidotus vairākkārt izmantojamus maisiņus.

Sagatavojusi Agnese Koponāne,

pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts”

sabiedrisko attiecību speciāliste