Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Trešā epizode no Kopības piedzīvojuma

Paskrējis vēl viens gads, un ar straujiem soļiem tuvojas Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadiena un ir laiks iemīt savu ceļu Brīvībā. Trīs lietas – labas lietas. 2019. gada 4. maijā norisināsies trešais nakts Kopības velobrauciens no Rīgas Brīvības pieminekļa līdz Raunas Brīvības piemineklim. Trešo reizi ar velosipēdu no Brīvības līdz Brīvībai.

2017. gadā – vairāk nekā 70, nākamajā gadā – vairāk nekā 130 veloentuziasti piedalījās šajā braucienā. Interese par šo pasākumu ar katru gadu palielinās, un arī šogad organizatori rēķinās ar domu par braucēju skaita pieaugumu. Kopības velobraucienā piedalās gan profesionāli sportisti, gan tie, kuri “iemin pedāli” vien pāris reizes gadā, bet viņus visus vieno apņēmība būt vienotiem un kopā.

Kopības velobrauciens sāksies naktī uz 4. maiju, pusnaktī pulcējoties pie Brīvības pieminekļa Rīgā. Finišs paredzēts laikā no plkst. 9:30 līdz 10:00 pie Raunas Brīvības pieminekļa, kur braucējus ik gadu sagaida atbalstītāji un vietējie Raunas iedzīvotāji. Pēc šī brauciena finiša ar Greentrials velošovu plkst. 10:30 tiks dots starts ikgadējam Raunas velobraucienam “Brauc Brīvi”, kura distanci pieveic arī kāds izturīgākais Kopības velobrauciena braucējs.

Šāgada brauciens būs mazliet citādāks nekā iepriekš. Pēc sākotnējām paredzētajām izmaiņām valsts ceļu rekonstrukcijas darbi ir ieviesuši pavisam negaidītas korekcijas maršrutā un tas kļuvis par pāris desmitu kilometriem garāks – kopējais garums būs 128 km, atpūta paredzēta trīs vietās. Būs vieta jauniem iespaidiem, taču Kopība paliks tā pati. Maršruta izmaiņas sāksies uz A2 šosejas, kur Garkalnē Vidzemes šoseju nomainīs Mālpils šoseja, tālāk ceļs vedīs caur Plānupi uz Inčukalnu, pēc tam turpinot ierasto brauciena maršrutu caur Siguldu, Priekuļiem uz Raunu. Detalizētāka maršruta informācija pieejama “Kopības velobrauciena” nolikumā un facebook.com pasākuma lapā.

Organizatori atgādina, ka velobrauciens nav sacensības un šajā braucienā uzvarētāji ir visi, kuri piedalās. Galvenais šā brauciena mērķis ir katram dalībniekam iegūt kopības sajūtu, braukt distanci plecu pie pleca ar citiem par godu Latvijai.

Vienojoties kopīgā braucienā, kas savieno divus Brīvības pieminekļus, ir iespēja uzdāvināt lielisku dāvanu valsts Neatkarības atjaunošanas dienā – būt vienotiem un sajust savu latvisko identitāti. Raunas un Rīgas Brīvības pieminekļi ir saistīti jau kopš seniem laikiem, jo abi 1929. gadā tika iekļauti pieminekļu konkursā. Tajā notika Rīgas Brīvības pieminekļa izvēle, un šajā konkursā tēlnieka Kārļa Zemdegas mets ar nosaukumu “Es-dur” – Raunas Brīvības piemineklis – ieguva godalgoto 3. vietu, 1. vieta metam “Mirdzi kā zvaigzne” – Rīgas Brīvības piemineklis!

Sagatavojis Jānis Lācis,

Raunas novada sabiedrisko attiecību speciālists