Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Parakstīts Ventspils labiekārtošanas kombināta līgums ar CFLA

12. aprīlī Ventspils pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” parakstījis līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par projekta “No atkritumiem iegūtā kurināmā reģenerācijas iekārtu izbūve Ventspilī, Talsu ielā 69” realizāciju.

Projekta mērķis ir samazināt apglabājamo atkritumu daudzumu un attīstīt atkritumu reģenerāciju ar enerģijas atguvi no Ventspils atkritumu apsaimniekošanas reģiona teritorijā radītajiem atkritumiem. Mērķa īstenošana nodrošinās saistošo normatīvo aktu prasību atkritumu apsaimniekošanas jomā izpildi – samazinās apglabāto atkritumu apjomu, palielinās atkritumu reģenerācijas īpatsvaru, kā arī nodrošinās atkritumos esošu energoresursu atgriešanu tautsaimniecības apritē kā siltumenerģiju un elektroenerģiju.

Projekta "No atkritumiem iegūtā kurināmā (NAIK) reģenerācijas iekārtu izbūve Ventspilī, Talsu ielā 69” finanšu plāna kopējais investīciju apjoms veido 15 000 000 eiro (bez PVN). 61,23% investīciju apjoma jeb 9 184 249 eiro no attiecināmām izmaksām piešķirti no Kohēzijas fonda līdzfinansējuma, atlikušie 38,77% jeb 5 815 751 eiro – kredītlīdzekļi un pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts” uzņēmuma līdzekļi.

Projektam ir pabeigta ietekmes uz vidi novērtējuma procedūra un 2018. gada 30. oktobrī saņemts pozitīvs Vides pārraudzības valsts biroja atzinums. Plānotā iecere paredz reģenerācijas iekārtu un saistīto inženierkomunikāciju būvniecību, tehnoloģiskās iekārtas plānots izvietot slēgtā ražošanas ēkā. Reģenerācijas iekārtu izveide nodrošinās iespēju reģenerēt atkritumus, kuru pārstrāde otrreizējās izejvielās nav tehnoloģiski iespējama, bet kuriem ir augsta enerģētiskā vērtība.

NAIK reģenerācijas iekārtu uzstādīšanas projektēšanas darbus paredzēts veikt šogad, bet būvdarbus plānots uzsākt 2020. gada vidū, savukārt NAIK reģenerācijas iekārtas plānots nodot ekspluatācijā 2021. gada otrajā pusē.

Sagatavojusi Agnese Koponāne,

pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sabiedrisko attiecību speciāliste