Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgā diskutēs par piesārņotu un potenciāli piesārņotu vietu pārvaldību Latvijā

28. maijā Rīgā Vidzemes plānošanas reģions aicina vienkopus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Valsts vides dienesta (VVD), Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC), pašvaldību, plānošanas reģionu, augstskolu un citu iesaistīto pušu pārstāvjus, lai aplūkotu piesārņotu un potenciāli piesārņotu vietu (PPPV) pārvaldības uzdevumus un iespējas Latvijā.

Kopš 2015. gada rudens Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Valmieras pilsētu un LVĢMC, kā arī partneriem Somijā un Zviedrijā īsteno projektu “Inovatīva, ilgtspējīga attīrīšana” (INSURE). Tajā esam izpētījuši un secinājuši, ka PPPV pārvaldībā Latvijā pastāv problēmas, ko rada tādi faktori kā tiesību aktu nepilnības, šādu vietu neskaidrās un/vai sarežģītās īpašumtiesības, vides speciālistu nepilnīgās zināšanas par jaunākajām izpētes un sanācijas metodēm, izpratnes trūkums sabiedrībā par piesārņotu vietu sanāciju un tās izmaksām, kā arī efektīvas un vienotas sistēmas neesamība sadarbībai starp iesaistītajām pusēm (vietas īpašnieks(-i), pašvaldība, reģionālā vides pārvalde).

Šāgada februārī Valmierā jau notika reģionāla diskusija, kas apstiprināja šā jautājuma aktualitāti, tāpēc vēlamies atkārtoti aicināt ieinteresētās puses uz tikšanos, pieaicinot arī citu reģionu un institūciju pārstāvjus, un runāt par šo tēmu jau plašāk. Uz diskusiju semināru aicināts arī VARAM pārstāvis, kurš iepazīstinās ar nacionālo politiku piesārņoto vietu pārvaldībā.

Pasākuma norises vieta: viesnīcas “Tallink Hotel Riga” Konferenču zāle (Rīgā, Elizabetes ielā 24).

Norises laiks: 2019. gada 28. maijs, plkst. 9:30–16:00.

SEMINĀRA DARBA KĀRTĪBA.

REĢISTRĀCIJA līdz 24. maijam (ieskaitot) ŠAJĀ SAITĒ.

Vairāk par projektu un semināru: Maija Rieksta, projekta INSURE vadītāja VPR (+371 26099521; maija.rieksta@vidzeme.lv).

Seminārs tiek organizēts Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam projektā “Inovatīva, ilgtspējīga attīrīšana” (INSURE).

Sagatavojusi Māra Sproģe,

VPR sabiedrisko attiecību speciāliste