Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgas apkaimju attīstības projektu konkursā iesniegti 34 pieteikumi

Lai veicinātu apkaimju attīstību Rīgā, to teritorijas kā pilsētas daļas identitāti, atpazīstamību un sekmētu to revitalizāciju, kā arī pastāvīgi un mērķtiecīgi veicinātu apkaimju iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību apkaimju attīstībā, Rīgas dome 12. aprīlī izsludināja konkursu "Par Rīgas apkaimju attīstības projektu īstenošanu”, kurā izvērtēšanai ir sagatavoti un iesniegti 34 projektu pieteikumi.

Ar izsludinātā konkursa starpniecību Rīgas pilsētas pašvaldība piešķirs finansējumu projektiem, kuru realizēšanas vieta ir sabiedrībai pieejama publiskā lietošanā esoša pašvaldībai piederoša vai piekrītoša publiska ārtelpa un projekts saistīts ar apkaimes infrastruktūras uzlabošanu, kam konstatējama paliekoša un sabiedriski nozīmīga vērtība.

Konkursa nolikums paredz, ka viena apkaimju attīstības projekta realizācijai var piešķirt finansējumu līdz simts tūkstošiem eiro. Kopumā pašvaldība šiem mērķiem 2019. gada budžetā paredzējusi finansējumu pusmiljona eiro apmērā. Konkursam projektus varēja pieteikt gan nevalstiskās organizācijas, gan biedrības, gan arī nodibinājumi, kas pārstāv Rīgas apkaimju intereses.

Konkursam iesniegtos projektu pieteikumu tuvāko nedēļu laikā izvērtēs konkursa vērtēšanas komisija, ko vada Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektora vietnieks Edijs Pelšs. Komisijas sastāvā iekļauta biedrības "Rīgas apkaimju alianse” valdes priekšsēdētāja Alija Turlaja un valdes locekļi Māris Jansons, Kaspars Spunde un Igors Roms. Konkursā iesniegtos projektus vērtēs arī atbildīgie darbinieki no Rīgas domes Finanšu departamenta, Pilsētas attīstības departamenta un Austrumu, Pārdaugavas un Ziemeļu izpilddirekcijām.

Plašāka informācija par konkursu publicēta pašvaldības vietnē www.riga.lv.

Sagatavojusi Baiba Gailīte,

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece