Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aglonas iedzīvotāji un viesi aktīvi izmanto ūdenstūrisma inventāru

Aglonas novada pašvaldība ir viens no septiņiem partneriem, kas 2018. gada maijā uzsāka īstenot projektu “Ekotūrisma attīstība Latvijā un Lietuvā, izmantojot ūdens resursus”.

Lai uzlabotu vides pieejamību ekotūrismā, īpaša vērība Aglonas novadā pievērsta atbilstošas infrastruktūras izveidošanai. Projekta gaitā pašvaldība iegādājās ūdenstūrisma inventāru: četrus ūdens velosipēdus, trīs katamarānus un septiņus SUP dēļus, kā arī 30 dažāda izmēra peldvestes drošībai.

1. jūnijā, Ģimeņu svētku dienā, Aglonas iedzīvotāji un viesi – bērni, jaunieši, viņu vecāki un vecvecāki – varēja izbaudīt ūdens priekus, braucot pa Ciriša ezeru ar katamarāniem, ūdens velosipēdiem un SUP dēļiem.

Aglonas novads ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem, to ik gadu apmeklē vairāki tūkstoši ceļotāju ne tikai no Latvijas, bet no visas pasaules. Tūrisma piedāvājuma pieprasījumā arvien iecienītāks kļūst ekotūrisms: cilvēki vēlas aktīvi atpūsties, nenodarot kaitējumu apkārtējai dabai. Aglonas novadā ir daudz ūdens resursu, izstrādāti ūdens maršruti, kuros cilvēkiem ir iespēja ne tikai redzēt tuvumā esošos kultūrvēstures un dabas objektus, bet arī izbaudīt nesteidzīgu atpūtu, vērojot neskarto dabu.

Projektu “Ekotūrisma attīstība Latvijā un Lietuvā, izmantojot ūdens resursus” (“Learn Eco Travel”), nr. LLI–349, līdzfinansē INTERREG V-A Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2014.–2020. gadam, un tā mērķis ir attīstīt reģiona pievilcību, kopīgi uzlabojot tūrisma atpūtas vietas pie ūdens objektiem, izveidojot jaunus ekotūrisma produktus un pakalpojumus, lai palielinātu Aukštaitijas Lietuvā un Latgales Latvijā apmeklētāju skaitu.

Projekta ERAF finansējums: 525 469,95 eiro, savukārt Aglonas novada pašvaldības kopējais projekta budžets veido 56571,89 eiro, no tiem pašvaldības un valsts līdzfinansējuma daļa ir 15% (8485,79 eiro).

Projekta īstenošanas laiks: 02.05.2018.–01.11.2019.

Sīkāka informācija par projektu un programmu pieejama tīmekļa vietnē www.latlit.eu, kā arī Aglonas novada pašvaldības vietnē www.aglona.lv.

Sagatavojusi Vita Rivare,

projekta koordinatore