Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī izveidots ātrākais pilsētas datortīkls Baltijā

Arī Ventspils Digitālais centrs sniedz savu ieguldījumu Latvijas valsts labklājībā: līdz ar valsts simtgadi Ventspils pilsētas pašvaldības optiskā datu pārraides tīkla maģistrālo līniju ātrdarbība tiek paaugstināta desmit reizes, sasniedzot šobrīd pasaulē augstāko ātrdarbības līmeni – 100 gigabitu sekundē jeb 100 Gbps. Lai šo kapacitāti varētu pilnībā izmantot, tiek ne tikai nomainīta datortīkla komutāciju nodrošinošā aparatūra, bet arī uzstādīti pasaulē modernākie klastera režīmā strādājošie ugunsmūri un jauni galvenie serveri.

Uzlabojumi ļaus nodrošināt infrastruktūras kapacitāti, kas ir nepieciešama aizvien pieaugošā datu apjoma apstrādei, palielinās datorsistēmu ātrdarbību, tā uzlabojot darba ražību to lietotājiem, un nodrošinās aizsardzību pret jaunākajiem kiberuzbrukumiem.

Jāatzīmē, ka Ventspils jau kopš 2003. gada, kad realizēja pēdējo valsts investīciju programmu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, kas nodrošināja 48 Ziemeļkurzemes pašvaldību pieslēgumus Ventspils datu centram un e-Ventspils projektā izveidotās infrastruktūras pieejamību visām reģiona pašvaldībām, ir aktīvi piedalījusies pašvaldību un valsts koplietošanas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras veidošanā un vienmēr nesavtīgi dalījusies gan ar uzkrāto pieredzi un zināšanām, gan arī ar izveidoto infrastruktūru: Ventspils Digitālais centrs jau 11. gadu turpina sniegt atbalsta dienesta pakalpojumus visām publiskajām bibliotēkām Latvijā, kopš 2007. gada pilda tam uzticēto pašvaldības vadošā IT kompetences centra lomu, Digitālā centra izstrādāto pakalpojumu vadības sistēmu izmanto visi 111 valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri, kā arī Digitālā centra izveidoto bezmaksas e-adreses pārlūku izmanto vairāk nekā 1100 valsts un pašvaldību institūciju.

Arī pašlaik, realizējot projektu “Koplietošanas IKT resursu attīstība pašvaldību vajadzībām”, kas tiek finansēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu, Ventspils veido nākotnes infrastruktūru informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā ne tikai sev, bet arī valstij – ar reāliem darbiem sniedzot savu ieguldījumu Latvijas labklājībā.

Sagatavojusi Kristīne Bergmane-Korāte,

Ventspils Digitālā centra mārketinga speciāliste