Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izbūvētas jaunas laipas Staldzenē un Ventspils pludmalē

Šopavasar sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) tika sagatavots un uzsākts projekts, kurā Baltijas jūras piekrastes pašvaldības kopā piedalās piekrastes nacionālas nozīmes projekta īstenošanā.

Pateicoties LPS un Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības (LPPA) aktivitātei, panākta vienošanās par Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) atbalstu nacionālas nozīmes projektam “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana” tā īstenošanai 2019. gadā.

Šajā projektā ir pilnīgi pārbūvēts koka celiņš no automašīnu stāvlaukuma līdz stāvkrastam un demontēts vecais, satrūdējušais celiņš. Jaunā koka celiņa platums ir 2,4 m, bet kopējais garums ir 78 m.

Ventspils pašvaldība šajā projektā piedalījās kā LPS sadarbības partneris ar iespējamo atbalstu līdz 6556 eiro.

 

Latvijas Vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā “Publisko ūdeņu praktiskā pārvaldība” Ventspils pašvaldība projekta gaitā uzlabo vides pieejamību pilsētas pludmales kāpu zonā.

Pludmalē ir izbūvētas jaunas ieejas laipas nr. 2, nr. 5 un nr. 7, nomainot vecās laipas, kas savu laiku nokalpojušas un bija bojātas:

* visā garumā izbūvēta jauna laipa nr. 2 no Dienvidu mola stāvlaukuma puses pāri kāpu zonai 100 m garumā un 2,4 m platumā;

* laipa nr. 5 no pludmales volejbola stadiona pāri kāpai 160 m garumā un 1,5 m platumā;

* laipa nr. 7 pāri kāpai līdz sērfotāju zonai 80 m garumā un 1,2 m platumā.

Šobrīd visi būvdarbi ir noslēgušies, un pludmales apmeklētāji droši var izmantot laipas, lai nokļūtu līdz jūras krastam.

Kopējās projekta realizācijas izmaksas ir 40 800 eiro, no kurām 70% finansē Latvijas Vides aizsardzības fonds 28 560 eiro apmērā un 30% – Ventspils pašvaldība 12 240 eiro apmērā.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: P/i “Komunālā pārvalde”