Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspils novada Tārgalē būvē gājēju un velosipēdu celiņu

Ventspils novada Tārgales pagastā pie Būšnieku ezera sākusies ventiņu–lībiešu gājēju un velosipēdu celiņa izbūve posmā no 6,966. līdz 7,356. kilometram. No jauna izbūvējamā asfaltbetona gājēju un velosipēdu celiņa garums ir 378 m, platums – 3 metri ar atdalītu gājēju un velosipēdu satiksmes joslu. Būvdarbus objektā veic SIA "Venta 1" darbinieki, un saskaņā ar līguma nosacījumiem tie jāpabeidz līdz oktobrim.

378 m garā gājēju un velosipēdu celiņa posma izbūve iespējama, pateicoties Ventspils novada pašvaldības līdzdalībai projektā "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība", tādējādi radot priekšnoteikumus tūrisma plūsmas palielināšanai Ziemeļkurzemē.

Celiņa izbūves izmaksas – 77 243,74 eiro. Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums ir 40 122,32 eiro, valsts budžeta dotācija – 1885,09 eiro, pašvaldības finansējums – 35 236,33 eiro.

Sagatavojusi Marlena Zvaigzne,

Ventspils novada pašvaldības

informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore