Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Jēkabpils pilsētas svētku apmeklētāji apliecina savas zināšanas par e-pakalpojumiem

Kas ir e-adrese, kādu informāciju iedzīvotājs saņems ar tās starpniecību, kādus izdevumus var iekļaut gada ienākumu deklarācijā, kur vērsties ar iesniegumu par slimības pabalsta piešķiršanu – uz šiem un citiem jautājumiem cītīgi atbildēja Jēkabpils pilsētas svētku apmeklētāji, aktīvi piedaloties interaktīvajā viktorīnā “Gudrākais pilsētnieks”.

Dalībnieku sniegtās atbildes liecina, ka par populārākajiem e-pakalpojumiem jēkabpilieši ir informēti ļoti labi, jo kopējais pareizo atbilžu skaits katrā jautājumā nebija zemāks par 50%, tas ir, vairāk nekā puses viktorīnas dalībnieku sniedza pareizas atbildes.

Kā tika ziņots iepriekš, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) komunikācijas un mācību programmas “Mana Latvija! Dari digitāli!” pārstāvji sestdien, 6. jūlijā, piedalījās Jēkabpils pilsētas svētkos, piedāvājot pilsētniekiem un viesiem piedalīties interaktīvā viktorīnā, izveidot e-adresi, pieteikties personas apliecībai (eID kartei), kā arī iegūt telefonā eParaksts Mobile un saņemt noderīgu informāciju par valsts un pašvaldību piedāvātajiem e-pakalpojumiem. Pasākumu palīdzēja nodrošināt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” speciālisti.

Svētku apmeklētāji atzinīgi novērtēja programmas teltī piedāvātās iespējas, aktīvi uzdeva jautājumus par eParaksta izmantošanu, e-adreses būtību un darbības principiem un citiem e-pakalpojumiem. Jaunākie svētku apmeklētāji, kamēr vecāki saņēma konsultācijas vai piedalījās viktorīnā, labprāt radīja savu “dizainu” programmas galvenajam vizuālajam tēlam, E burtam, piedāvātos trafaretus izkrāsojot pēc savas vēlmes.

Svētku pasākumu apmeklēja arī Jēkabpils un tuvējo novadu digitālie aģenti – skolotāji, bibliotekāri, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki, kuri piedalījušies programmas organizētajās mācībās un turpina savas zināšanas nodot novada iedzīvotājiem, palīdzot dažādas dzīves situācijas risināt elektroniski. Savai dzīvesvietai tuvāko digitālo aģentu ikviens var atrast digitālo aģentu kartē.

Programmas “Mana Latvija. Dari digitāli!” speciālisti un e-adreses busiņš plāno šovasar piedalīties arī Aizkraukles novada svētkos, kas notiks 10. augustā, lai dotu iespēju iedzīvotājiem apvienot patīkamo ar lietderīgo – atpūsties un vienlaikus kļūt par eParaksta un e-adreses lietotājiem.

VARAM komunikācijas un mācību programma “Mana Latvija! Dari digitāli!” tika uzsākta 2018. gada pavasarī ar mērķi izglītot sabiedrību un mainīt tās paradumus, pilnveidot iedzīvotāju un uzņēmēju prasmes valsts pakalpojumus saņemt elektroniski. Programmas laikā Latvijas reģionos tiek organizēti dažādi pasākumi, kuros iedzīvotājiem ir iespēja klātienē uzzināt, kā dažādas dzīves situācijas risināt elektroniski.

Papildu informācija:

Vita Krieviņa

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr.: 67026533

E-pasts: prese@varam.gov.lv