Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valmierā atklāta pasaules līmeņa BMX trase

6. jūlijā Valmierā, Čempionu ielā 3, ar svinīgu ceremoniju tika atklāta jaunuzceltā BMX trase, pasludināts tās nosaukums un notika Latvijas nacionālais čempionāts BMX riteņbraukšanā, pulcējot Latvijas vadošos sportistus.

Jaunā pasaules līmeņa BMX trase tika nodota ekspluatācijā 17. jūnijā. Trases būvniecību veica SIA “SANART”, kas piesaistījusi speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī piedalīsies olimpiskās BMX trases būvniecībā Tokijā. Kopumā vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā izbūvēta trase ar starta kalniem 5 m un 8 m augstumā, jaunākie BMX braucēji var startēt arī no 3 m augstuma. Starta ēkā paredzētas treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopei, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves.

Trases atklāšanā piedalījās valmierietis, divkārtējais olimpiskais čempions BMX Māris Štrombergs, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kā arī daudzi citi BMX sporta attīstības virzītāji un interesenti.

Pēc trases oficiālās atklāšanas to iedzīvināja pirmās sacensības: Valmierā norisinājās 2019. gada Latvijas nacionālais čempionāts BMX riteņbraukšanā, kur par valsts čempiona titulu sportisti sacentās 24 dažādās vecuma un meistarības grupās. Jāatzīmē, ka uz starta izgāja visi spēcīgākie pašmāju sportisti, jo šāgada nacionālajā čempionātā iespējams iegūt vērtīgus punktus 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijai.

Latvijas nacionālais čempionāts bija pēdējais sagatavošanās posms pirms gaidāmā Eiropas BMX čempionāta, kas no 11. līdz 14. jūlijam notiks latviešu BMX sportistu mājas trasē Valmierā. Tās būs BMX sporta vēsturē nozīmīgākās sacensības, kas norisinās Latvijā. Plašāka informācija par Eiropas BMX čempionātu pieejama interneta vietnē www.eurobmx2019.eu, kā arī Facebook un Instagram kontos @eurobmx2019.

Sagatavojusi Laura Moča,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste