Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspils krāšņā ziedu rota

Vasara ir īstais laiks, kad priecāties par Ventspils pilsētas ziedu kompozīcijām. Ziedu krāšņums, kas priecē gan ventspilniekus, gan pilsētas viesus, sastopams ik uz stūra. Šovasar pilsētu rotā ziediem pilnie puķu podi un iekaramie trauki, košie ziedi pilsētas dobēs un ziedu piramīdās, uz ielu barjerām novietotās puķu kastes, kā arī figurālās ziedu skulptūras. Aicinām atvilkt elpu no ikdienas steigas, apstāties un aplūkot pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” puķu sievu veikumu!

Šovasar Ventspils puķu valstību veido 58 060 dobēs iestādītie vasaras ziedi, 185 iekaramie ziedu trauki un 264 ziedu kastes, kas izvietotas uz Ventspils ielu barjerām. Arī Ventspils ziedu skulptūras ieguvušas vasaras tērpus. Šovasar ziedu skulptūrās iestādīts ap 26 040 dažādu šķirņu stādiem – dažādu krāsu leduspuķes, pelēkās krustaines, oranžās un dzeltenās samtenes, baltās lobulārijas u.c.

Četrus metrus augstā un septiņus metrus garā figurālā skulptūra “Puķu gotiņa” ir viena no pazīstamākajām skulptūrām Ventspilī. Šopavasar skulptūra rekonstruēta, un tagad “Puķu gotiņa” zied sarkanā, oranžā un zaļā krāsā, savukārt skulptūras priekšpusi rotā sarkani un balti ziedi. Gotiņas tērpu veido vairāk nekā 8700 viengadīgo puķu – leduspuķes, samtenes, loņžu cekuliņš un sedumi dažādās krāsās.

Arī 39 ziedu piramīdas no pavasara atraitnīšu tērpa pārtop par košām vasaras ziedu piramīdām, ko rotā dažādas vasaras puķes – begonijas, balzamīnes, kalibrahojas, lauvmutītes, samtenes u.c.

Dažādās Ventspils vietās ziedu bagātību papildina 185 iekaramie puķu trauki, kuros iestādīti dažādu šķirņu ziedi – begonijas, petūnijas, dihondras, scevolas u.c. Tos iespējams apskatīt Pārventas centrā, Raiņa ielā, Jūras ielas un Ģertrūdes ielas krustojumā, Andreja ielā, Lielajā prospektā, pie Ventspils Augstskolas un vēl daudz kur citur.

Vasaras ziedus, no kuriem veidota Ventspils krāšņā ziedu rota, piegādāja SIA “Sedumi” no 318 km tālās Jēkabpils. Visus stādīšanas darbus koordinēja pilsētas galvenā dārzniece.

Sagatavojusi Agnese Koponāne,

pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts”

sabiedrisko attiecību speciāliste