Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Piedzīvojumi ar Vidzemes pieturām turpinās

Vasara jau sāk ripot uz otru pusi, un dienas paliek īsākas, tad nepieciešams kas tāds, lai par to nedomātu, uzlabotu garastāvokli un kaut uz mirkli aizmirstu par to, ka vasara kādreiz arī beigsies. Tāpēc Vidzemes pieturas – četru pašvaldību kopprojekts – ir atradis risinājumu tam, lai vismaz vienas dienas garumā piedzīvojumu meklētājiem vārdi “vasaras beigas” nesagādātu skumjus brīžus. Rauna, Smiltene, Ape un Alūksne sniegs iespēju ikvienam piedzīvot neaizmirstamus mirkļus un lieliskas emocijas vienā no aizraujošākajiem Vidzemes piedzīvojumiem – Tūrisma rallijā.

Tūrisma rallijs ir auto tūrisma sacensības, kas tiek organizētas ar dažādiem papilduzdevumiem, kuri ļauj iepazīt Vidzemes novadus un vienlaikus cīnīties par balvām. Rallija maršruts aptvers četru novadu – Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes – teritoriju. Tūrisma piedzīvojums norisināsies otro gadu pēc kārtas un notiks 17. augustā. Organizatori salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pārveido maršrutus un uzlabo papilduzdevumus, lai arī tiem, kuri piedalījās iepriekš, būtu tikpat aizraujoši kā pirmajā reizē. Un, ejot laikam līdzi, organizatori modernizē pasākuma protokolēšanu, kas nozīmē to, ka ikviens dalībnieks pēc uzdevuma izpildīšanas varēs apskatīt savus rezultātus.

Vidzemes pieturu piedzīvojuma reģistrācija ir atklāta, un jebkurš interesents var pieteikt savu dalību līdz 9. augustam, aizpildot interneta vietnēs atrodamo reģistrācijas anketu. Ar papildu informāciju par reģistrāciju un citiem organizatoriskiem jautājumiem ir iespējams iepazīties pasākuma nolikumā, kas pieejams Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadu mājaslapās, kā arī oficiālajā Vidzemes pieturas facebook.com kontā.

Vidzemes šosejas pieturas ir tūrisma sadarbības projekts starp četrām pašvaldībām – Raunu, Smilteni, Api un Alūksni. Tūrisma projekta mērķis ir piesaistīt pēc iespējas lielāku tūristu skaitu skaistajai Vidzemei, piedāvājot atpūtas iespējas vairākām dienām. Vidzemes šosejas pieturas tika izveidotas 2015. gadā, savukārt 2016. gada nogalē tai pievienojās arī Alūksne.

Sagatavojis Jānis Lācis,

Raunas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciālists