Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldībām iespēja pieteikties Zaļās izcilības balvai

Foto: Ilmārs Znotiņš

Valsts vides dienests (VVD) aicina uzņēmumus pieteikties nozares balvai – Zaļās izcilības balvai 2019 – un pieteikt balvai savus sadarbības partnerus.

VVD Zaļās izcilības balvu pasniedz uzņēmumiem un pašvaldībām, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, kā arī pēc savas iniciatīvas samazina ietekmi uz vidi.

Pretendentu izvirzīšana balvai padarīta atvērtāka nekā iepriekš: līdz šim pretendentus izvirzīja tikai VVD reģionālās vides pārvaldes, bet šogad pieteikties tiek aicināti uzņēmumi paši.

“Ar Zaļās izcilības balvu VVD pateicas tiem uzņēmējiem, kas labi pratuši saimniecisko darbību sabalansēt ar vides prasībām un strādājuši ilgtspējīgai attīstībai. Šogad pirmo reizi esam paredzējuši iespēju uzņēmumiem, kuri vides aizsardzību un vides kvalitāti redz kā vienu no sava uzņēmuma vērtībām, pašiem pieteikties balvai, kā arī izvirzīt tai savus sadarbības partnerus,” norāda VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Zaļās izcilības balvu 2019 pasniegs 6 nominācijās: “A kategorijas piesārņojošas darbības operatori”, “B kategorijas piesārņojošas darbības operatori”, “C apliecinājuma piesārņojošas darbības operatori”, “Atkritumu apsaimniekotāji, komersanti, kuriem izsniegtas atkritumu apsaimniekošanas atļaujas”, “Operatori, kuri veic darbības ar jonizējošā starojuma avotiem”, “Pašvaldības”.

Pretendentu vērtēšanas kritēriji publicēti VVD tīmekļvietnē http://www.vvd.gov.lv/aktualitates/zalas-izcilibas-balva/

Pieteikumi brīvā formā, aprakstot un pamatojot izvirzītā uzņēmuma vai pašvaldības atbilstību izvirzītajiem kritērijiem, līdz 15. septembrim jānosūta uz VVD e-pastu: pasts@vvd.gov.lv.

Informāciju sagatavojusi:

Maruta Bukleviča

Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 67084217; 25780460

Maruta.buklevica@vvd.gov.lv

www.vvd.gov.lv