Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspils Pilsētas svētkos atklāta Laikraksta aleja un strūklaku “Lietussargs”

2. augustā ventspilnieki un pilsētas svētku viesi pulcējās labiekārtotajā Laikrakstu alejā, kur tika atklāts jauns pilsētvides dizaina objekts – tēlnieka Gļeba Panteļejeva projektētā strūklaka “Lietussargs”.

Jaunās strūklakas ‘’Lietussargs’’ atrašanās vieta – Ganību, Jūras un Kuldīgas ielu krustojumā – ir kā jau divu esošo strūklaku ‘’Valzivs’’ un ‘’Saules laiviņas’’ papildinājums un turpinājums. Simboliski apkārt esošās ielas ar savu satiksmi un nelielo atpūtas salu starp tām it kā aicina ikdienas skrējienā apstāties un kaut vai uz mirkli atvilkt elpu, vērojot atslieto lietussargu, no kura pil ūdens. "Lietussargs’’ iecerēts kā simbols, kas rada drošību, sargā un vieno. Rada drošību sabiedrībai, sargājošs diviem mīlniekiem, spēle mazam bērnam, kas var paslēpties no vecākiem. Labiekārtotā Laikrakstu aleja vilināt vilina norunāt šeit tikšanos, lai pēc brīža atkal dotos tālāk savās gaitās.

Paralēli jaunās strūklakas atklāšanai tika atklāta arhitekta Andra Veidemaņa veidotā Laikraksta aleja, kur labiekārtojuma pārbūves laikā veikti centra teritorijas publiskās ārtelpas vērienīgi pārbūves darbi.

Ar aizraujošu deju priekšnesumu pasākumu atklāja Rita Biezēka un Kristaps Ķeselis no deju grupas ‘’Soul Tap’’. Uzrunu teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un strūklakas idejas autors un tēlnieks Gļebs Panteļejevs.

Projekta "Laikrakstu alejas labiekārtošana un strūklakas "Lietussargs" uzstādīšana" īstenotājs ir Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde". Atklāšanas pasākums tapa sadarbībā ar "Ventspils Kultūras centru".

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste