Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Turpinās Valmieras Viestura vidusskolas pārbūve

2018. gada jūlijā Valmieras Viestura vidusskolā tika uzsākta ēku pārbūve un jaunas sporta zāles būvniecība.

Darbi notiek vairākās kārtās – 1. un 2. kārtā būvniecības process tiek veikts skolas ēkas vēsturiskajā korpusā un sporta zālē, un darbus veic pilnsabiedrība “E&S” (SIA “Ekers” un SIA “SANART”), būvuzraudzību veic SIA “Būvuzraugi.lv”. Šie darbi notiek ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, projekta ieviešanu papildus pārbauda Centrālā finanšu un līgumu aģentūra. Labiekārtota tiks arī daļa no skolas apkārtējās teritorijas, tajā skaitā – uzstādītas velonovietnes un motorolleru statīvi, ierīkotas autostāvvietas personām ar invaliditāti un paredzētas vietas autobusiem.

Savukārt 4. kārta ir jaunās sporta halles būvniecība, kur darbus veic SIA “Bazalts”, bet būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi.lv”, un tos finansē no Valmieras pilsētas pašvaldības budžeta, tajā skaitā piesaistot aizņēmumu no Valsts kases.

Visu kārtu būvniecības procesu uzrauga Būvniecības valsts kontroles birojs.

Neraugoties uz to, ka būvniecības gaitā atklājās būtiski, iepriekš neparedzami bojājumi 3.– 4. starpstāvu pārsegumā un aktu zāles griestos un to nomaiņas un remonta dēļ bija papildus jāveic būvkonstrukciju projektēšana, ekspertīze un papilddarbi to izbūvē, plānots, ka vēsturiskā ēka un esošā sporta zāle nodošanai ekspluatācijā tiks  sagatavota līdz šāgada beigām.

Vēsturiskajā skolas ēkā ir uzlabota drošība un telpu izkārtojums. Skolā nomainīta elektroinstalācija un tiek uzstādīts energoefektīvs apgaismojums. Aktu zālē plānots uzstādīt mūsdienīgu apgaismojuma un apskaņošanas risinājumu, ir sakārtota apkures sistēma, pārbaudīti, iztīrīti, nokrāsoti un daļā telpu saglabāti vēsturiskie čuguna radiatori, citviet uzstādīti jauni. Sakārtota arī ūdens apgāde, izbūvēta pieplūdes un nosūces ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, kā arī jauna ugunsdrošības sistēma un uzstādīti skaļruņi trauksmes izziņošanai. Uz ēkas 4. stāvu tiek izbūvēta jauna kāpņu telpa, kas nodrošina piekļuvi mācību kabinetiem.

Gaiteņos un mācību kabinetos tiek veikta baltā apdare, pašlaik krāso sienas, notiek linoleja ieklāšana, uzsākta dekoratīvi akustisko fibrolīta plākšņu montāža griestiem un notiek darbs pie durvju montāžas. No 1. līdz 3. stāvam vides pieejamības nodrošināšanai ir izbūvēts lifts. Projekta ietvaros atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām tiek uzlabots skolas ēdnīcas plānojums. Tāpat arī nokrāsota ēkas fasāde.

Norisinās arī iepirkuma process “Mēbeļu izgatavošana, piegāde un uzstādīšana Valmieras Viestura vidusskolai”, paredzot iegādāt ergonomiskas mēbeles mācību kabinetiem. Būvniecības darbiem tuvojoties noslēgumam, tiks iegādāts un uzstādīts arī jauns informācijas komunikāciju tehnoloģiju aprīkojums – datori, 3D printeris, interaktīvie ekrāni, projektori, planšetdatori un citas iekārtas.

4. kārtā – jaunajā sporta hallē noslēgušies betonēšanas darbi, kā arī tuvojas noslēgumam ārējās kanalizācijas izbūve. Būvdarbi objektīvu iemeslu dēļ bija iekavējušies, jo to gaitā, izstrādājot atsevišķu mezglu un konstrukciju detalizācijas, vajadzēja veikt papildu būvprojekta izmaiņu ekspertīzi piedāvātajiem risinājumiem. Pēc pozitīva ekspertīzes atzinuma saņemšanas būvdarbi objektā  ir atsākušies, un uzsākta koka konstrukciju ražošana un montāža. Jāpiemin, ka pašlaik jaunās sporta halles būvdarbi veikti 24% apmērā no kopējā darbu apjoma, bet tas neietekmēs  1. un 2. kārtas būvdarbu  gaitu un iespēju skolēniem mācību procesu atsākt vēsturiskajā ēkā pēc tās nodošanas ekspluatācijā.

Skolas ēku (1. un 2. kārta) pārbūves laikā mācību process tiks organizēts tāpat kā 2018./2019. mācību gadā – 1.– 6. klašu audzēkņi nodarbības turpinās Valmieras Viestura vidusskolas jaunajā korpusā, savukārt 7.– 12. klašu audzēkņiem mācību darbs notiks Valmieras 2. vidusskolā.

1. un 2. kārtas darbi tiek īstenoti ERAF Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena “Izglītība, prasmes un mūžizglītība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” projektā “Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas un Valmieras Viestura vidusskolas mācību vides uzlabošana un Dienesta viesnīcas Ausekļa ielā pārbūve”, tā kopējās izmaksas plānotas 10 500 317,55 eiro. Projekta attiecināmās izmaksas ir 5 327 519,97 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums 3 729 263,98 eiro, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības finansējums – 1 278 604,79 eiro un valsts finansējums – 319 651,20 eiro. Neattiecināmās izmaksas, ko finansē Valmieras pilsētas pašvaldība – 5 271 797,18 eiro.

Savukārt 4. kārtā būvdarbu līgumi noslēgti 2 808 971,57 eiro apmērā.

Valmieras Viestura vidusskola ir lielākā Valmieras vispārizglītojošā izglītības iestāde, kur 2018. gada 1. septembrī mācījās 835 skolēni, tajā skaitā 416 no citiem novadiem – visvairāk no Burtnieku novada.

Sagatavojusi Liene Pinne,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste