Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pēc renovācijas atklāts Vangažu vidusskolas sporta stadions

Vangažu vidusskolā Zinību diena aizvadīta, atklājot renovēto skolas sporta stadionu. Svinīgajā atklāšanas pasākumā kuplā skaitā piedalījās skolēni, viņu vecāki un vecvecāki, skolotāji, kā arī Vangažu pilsētas iedzīvotāji, Inčukalna novada pašvaldības pārstāvji un viesi, kuru vidū bija Inčukalna pamatskolas direktors Kaspars Kiris, Inčukalna sporta kompleksa direktors Antons Geiba, Vangažu vidusskolas bijušais un skolēnu augsti novērtētais skolotājs Ēriks Drīliņš un pārstāvji no Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes.

Vangažu vidusskolas direktore Indra Kalniņa akcentēja, ka šis mācību gads un šī Zinību diena ir citāda, jo nu ir iespēja pulcēties skaistā un renovētā skolas sporta stadionā. “Gribam šo prieka mirkli izbaudīt visi kopā, lai justu kopīgo prieku un kopīgo apziņu, ka var ne tikai priecāties, bet arī būt atbildīgi par to, kas mums šodien tiek dāvināts. Šo dāvanu esam gaidījuši krietni ilgi. Pavasarī, kad bezgala pelēkajā un novecojušajā laukumā sākās remontdarbi, es vēroju, kā skolēni un pedagogi no trešā stāva gaiteņiem fiksēja pārmaiņas, kuru rezultātus redzam šodien. Varam priecāties par to, ka SIA “Guliver Construction” šos remontdarbus ir veikusi laikā,” sacīja Vangažu vidusskolas direktore.

Renovētais sporta stadions tika atklāts ar simbolisku lentes pārgriešanu, kurā piedalīties bija aicināti Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko, Vangažu pilsētas pārvaldes vadītājs Juris Jakubovskis un Vangažu vidusskolas direktore Indra Kalniņa.

Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko, sveicot klātesošos Zinību dienā, novēlēja ne tikai skaistu šo dienu, bet arī lai viss jaunais mācību gads būtu saulains un skaists kā šodiena. Tika vēlēts, lai ikviens labi justos atjaunotajā skolas sporta stadionā. “Gribētu novēlēt pedagogiem, lai skolēni būtu zinātgriboši. Skolotājiem vēlu nepazaudēt interesi apgūt un papildināt savas zināšanas, lai spētu atbildēt uz visiem skolēnu jautājumiem, bet skolas vadībai novēlu stiprus nervus, pacietību un labu veselību, jo šodien izglītības jomā mūsu valstī notiek daudz kas interesants. Bet mums galvenais ir, lai skola tiktu saglabāta un audzēkņi apgūtu zināšanas un būtu sagatavoti dzīvei,” uzsvēra A. Nalivaiko.

“Dāvana skolai no Inčukalna pašvaldības un Vangažu pilsētas pārvaldes ir infrastruktūras sakārtošana pilnvērtīgai sporta stundu apgūšanai. Tāpat tā ir iespēja Vangažu pilsētas iedzīvotājiem, draugiem un ciemiņiem saturīgi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku. Dāvinām sakārtotu un mūsdienu prasībām atbilstošu sporta stadionu, lai varētu sportot un piekopt aktīvu dzīvesveidu. Paldies būvfirmai, kas sāka un savlaicīgi pabeidza darbus, paldies Vangažu pilsētas pārvaldes vadītājam Jurim Jakubovskim, izpilddirektoram Oskaram Kalniņam, Inčukalna novada domes priekšsēdētāja vietniecei Ludmilai Vorobjovai un visiem pārējiem iesaistītajiem cilvēkiem,” atklājot renovētos skolas stadionu, vēstīja Aivars Nalivaiko.

Savukārt Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes pārstāves pauda pārliecību, ka labiekārtotajā sporta laukumā vēlme sportot tikai pieaugs. Skolēniem tika vēlēts izzināt, skolotājiem – būt enerģiskiem un radošiem, bet direktorei un vadības komandai novēlējums – ikdienā just gandarījumu par paveikto.

Bijušais skolotājs Ēriks Drīliņš pauda patīkamu pārsteigumu par stadionu, ko skola ieguvusi. “Pievienotās vērtības procents šim stadionam ir lielāks nekā Rīgā Daugavas stadionam. Novēlu visiem skolotājiem, sportotājiem un skolēniem labus panākumus rezultātu sasniegšanā. Vangažos sportotājiem vienmēr bijuši labi rezultāti,” bilda bijušais skolotājs. Viņš stāstīja, ka skolas vecā sporta stadiona pirmsākumi meklējami 1959. gadā un tā iniciatori bijuši Anna Bērziņa ar vīru. Arī tālaika skolas direktore Ērika Buņķe bijusi liela sporta atbalstītāja. Pats Ē. Drīliņš skolā nostrādājis 25 gadus, un pa šiem gadiem sporta stadions uzturēts saviem spēkiem ar lāpstu un grābekļu palīdzību. “Esmu ļoti priecīgs par šo stadionu. Skolēniem vēlu līdz vēlam rudenim sportot stadionā, jo īstie sportisti rodas tur, kur jāpārvar grūtības,” vēlēja bijušais sporta skolotājs.

Svinīgā pasākuma laikā pie stadiona tika pacelti Latvijas, Inčukalna novada un Eiropas Savienības karogs, ko ienesa Vangažu vidusskolas skolēni un absolventi, kuri sevi pierādījuši dažādos sporta novirzienos.

Uzziņai

Vangažu vidusskolas stadiona labiekārtošanas un lietusūdens sistēmas pārbūve tika sākta martā. Agrākais morāli un tehniski novecojušais skolas sporta laukums pārtapis par modernu sporta stadionu, kur atvēlēta vieta skriešanai, tāllēkšanai, futbolam. Tāpat stadions ieguvis multifunkcionālu laukumu, ko pēc vajadzības varēs pielāgot volejbola vai basketbola laukuma vajadzībām, un ierīkota multifunkcionāla zona āra nodarbībām, kur izveidots augstlēkšanas sektors, lodes grūšanas sektors un āra trenažieri. Futbola laukums veidots no dabīgā zāliena paklājveida seguma, bet skrejceliņiem izmantots mākslīgais gumijotais segums. Izsludinātajā iepirkumā “Vangažu vidusskolas stadiona labiekārtošanas un lietusūdens sistēmas pārbūve” tika saņemti divu pretendentu piedāvājumi, un Iepirkumu komisija par saimnieciski izdevīgāko atzina “Guliver Construction” piedāvājumu. Projekta kopējās izmaksas ir ap 800 000 eiro, un visas būvdarbu izmaksas segtas no pašvaldības līdzekļiem.

Sagatavojusi Inčukalna novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļa