Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

IKT nozares gada balva “Platīna pele 2019” 

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina uzņēmumus un iestādes pieteikties IKT nozares lielākajam apbalvojumam – balvai “Platīna pele 2019”. Ņemot vērā, ka tehnoloģiju vide arī Latvijā kļūst arvien inovatīvāka, balvas pasniegšanas ceremonija ir iespēja cildināt un apzināt tos uzņēmumus un organizācijas, kad radījuši veiksmīgus un sabiedrībai patiešām noderīgus digitālos risinājumus.

Balva “Platīna pele” dibināta 2007. gadā, un tās mērķis ir apzināt veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus, novērtēt izcilākos projektu autorus un izstrādātājus, kā arī veicināt izpratni par jēgpilnu tehnoloģiju pielietojumu – sabiedrībā, biznesā, pārvaldē un izglītībā. Šogad konkursa interesentiem ir iespēja pieteikt darbus sešās dažādās kategorijās – mākslīgā intelekta risinājums sabiedrībai un biznesam, uzņēmuma digitālā transformācija, valsts digitālā transformācija, labākais e-skolotājs, labākā kiberdrošības iniciatīva, veiksmīgākais e-paraksta integrācijas risinājums.

Pieteikumus organizatori aicina iesniegt līdz 25. oktobrim, piesakoties elektroniski: https://likta.lv/platina-pele-2019/.

Balvas “Platīna pele 2019” ieguvēji katrā kategorijā tiks paziņoti Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) gadskārtējā konferencē, kas norisināsies 5. decembrī.

"Balva “Platīna pele” ir nozares prestižākais apbalvojums, kas akcentē veiksmīgākos Latvijā radītos digitālos risinājumus un aicina novērtēt tehnoloģiju aizvien pieaugošo lomu mūsu ikdienā. “Platīna pele” šogad tiks pasniegta jau trīspadsmito reizi un ir kļuvusi par neatņemamu tradīciju nozarē. Šī balva izceļ sabiedrībai būtiskus risinājumus, kā arī cildina to turētājus un izstrādātājus. Iepriekšējos gados balvai “Platīna pele” pieteikto darbu klāsts atspoguļo digitālās vides un tehnoloģiju pielietojuma labākos piemērus un izcilākos sasniegumus,” stāsta LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Pagājušajā gadā kategorijā “Mākslīgā intelekta risinājums – sabiedrībai un biznesam” galveno balvu ieguva AS “Emergn” izstrādātais un Valsts ieņēmumu dienesta piedāvātais pakalpojums “Nodokļu deklarāciju apstrāde, izmantojot robotizētu risinājumu”. Kategorijā “Uzņēmuma digitālā transformācija” gada balvu izcīnīja AS “Latvijas finieris” ar projektu “Uzņēmuma ražošanas uzskaites un plānošanas procesu digitalizācija”. Kategorijā “Valsts digitālā transformācija” no finālā iekļuvušajiem projektiem galveno balvu ieguva CSDD radītais e-pakalpojums “Autoparka pārvaldība – no auto iegādes līdz tā īpašnieka maiņai”. Kategorijā “Labākā kiberdrošības iniciatīva” visaugstāko atzinību izpelnījās Latvijas Interneta asociācijas iniciatīva “Latvijas Drošāka interneta centrs”, kas izglīto interneta satura drošības jomā. Labākā “e-skolotāja” tituls tika piešķirts pasniedzējam Kasparam Irbem, kurš ikdienā māca jauniešiem programmēšanas iemaņas mācību centrā “SIA Learn IT”. Par balvas “Veiksmīgākais e-paraksta integrācijas risinājums” ieguvēju, kurš vislabāk integrējis e-parakstu iestādes vai organizācijas sistēmā, e-pakalpojumā vai risinājumā, kļuva Latvijas Zvērinātu notāru padomes projekts “DigiNotārs”.

Kategorijas “Uzņēmuma digitālā transformācija” šā gada partneri ir Ekonomikas ministrija un projekts “DIGINNO", kategoriju “Labākais e-skolotājs” atbalsta Baltijas vadošais tehnoloģiju lokalizācijas uzņēmums “Tilde”, kategorijas “Labākā kiberdrošības iniciatīva” partneris ir Aizsardzības ministrija, bet kategorijā “Veiksmīgākais e-paraksta integrācijas risinājums” balva tiks pasniegta kopā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru.

Iesniegtos pieteikumus katrā kategorijā vērtē neatkarīga žūrija. Vērtēšanas žūrijas locekļi apstiprinātos pieteikumus izskatīs līdz 8. novembrim.

Kontakti medijiem:

LIKTA ģenerāldirektors

Andris Melnūdris

e-pasts: andris@likta.lv