Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Saldū parakstīts būvdarbu līgums par Kuldīgas ielas rekonstrukciju

8. oktobrī Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts un SIA “Saldus ceļinieks” Valdes priekšsēdētājs Gints Karols parakstīja būvdarbu līgumu par Kuldīgas ielas rekonstrukciju.

Kuldīgas iela tiks pārbūvēta Eiropas Savienības projektā “Uzņēmējdarbības vides attīstība Saldus pilsētas ziemeļu daļā, pārbūvējot publisko infrastruktūru”.

Projekta gaitā notiks Kuldīgas ielas posma un pieslēdzošo ielu brauktuves un nobrauktuvju segas pārbūve, gājēju/velosipēdistu celiņa, slēgtās lietusūdens novades sistēmas izbūve, ielu apgaismojuma sistēmas, Saldus novada pašvaldības un “Tet” sakaru kanālu pārbūve, kā arī labiekārtojuma elementu izbūve un apstādījumu izveidošana, kā arī ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklu pārbūve.

Nodrošinot atbilstošu publisko infrastruktūru, uzņēmumi plāno paplašināt uzņēmējdarbību, izveidojot vismaz 12 jaunas darba vietas, un ieguldīt investīcijas 734316 eiro apmērā uzņēmuma attīstībā; atjaunotā degradētā teritorija – 8,58 ha.

Projekta kopējās izmaksas ir 6 773 635,28 eiro, Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 1 426 231,56 eiro, valsts budžeta dotācija – 1 046 682,60 eiro, pārējās izmaksas segs no pašvaldības budžeta.

Saskaņā ar būvuzņēmēja iesniegto kalendāro grafiku darbus plānots pabeigt 2021. gada rudenī. Sagatavošanās sāksies jau šā gada novembrī.

Sagatavojusi Zane Šteina,

Saldus novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste