Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgā notiks vērienīga ielu sporta konference

Viena no Eiropā lielākajām ielu sporta kustībām “Ghetto Games” 5. decembrī Rīgā, klubā “First Mir” (Andrejostas ielā 5K–3), jau trešo gadu rīkos vienīgo ielu sporta konferenci “Medicines for World’s Ghettos”. Konferencē dalībniekiem būs iespēja dzirdēt jomas profesionāļu viedokļus un pieredzes stāstus par ielu sporta infrastruktūru, sociālo ietekmi uz sabiedrību un ielu sporta attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē.

“Pētījumi atklāj, ka šobrīd Latvijā puse sabiedrības sporto vienu vai divas reizes nedēļā. Pētījumi arī liecina, ka jaunieši nav tik aktīvi sportotāji savā brīvajā laikā,” stāsta konferences organizatore Sanda Gertnere. “Turklāt tendences rāda, ka jauniešiem, kļūstot vecākiem, regulāra sportošana samazinās. Tāpēc ir svarīgi ne tikai rosināt viņos interesi par sportu sportisko rezultātu sasniegšanai, bet arī mudināt pieņemt to kā daļu no sava dzīvesveida un dzīves stila. Tas ir galvenais trumpis, ko šobrīd lielā mērā izmanto ielu sporta pasākumu organizatori: ielu sports un ielu kultūra ir daļa no popkulūras un jauniešu dzīves stila.” Par šo un daudz ko citu būs iespējams dzirdēt konferencē.

Uz “Medicines for World’s Ghettos” konferences skatuves šogad uzstāsies 23 pieredzes bagāti runātāji no 18 Eiropas valstīm, daloties ar saviem stāstiem, izaicinājumiem un veiksmes faktoriem. Organizatori uzskata, ka ielu sports ir efektīvs instruments darbā ar jauniešiem, kas ne tikai palīdz jauniešus iesaistīt sportiskās aktivitātēs, bet arī ir spēcīgs instruments sava rakstura veidošanai un vērtību nostiprināšanai.

Šāgada konferencē diskutēs un runās par piecām tēmām:

* ielu sporta sociālā ietekme uz sabiedrību un vidi (kā sporta notikumi spēj pozitīvi ietekmēt pilsētu rajonu attīstību, darbs ar jauniešiem caur ielu sportu, dzimumlīdztiesība ielu sportā);

* ielu sporta organizāciju pieredzes stāsti par brīvprātīgo darbu un jauniešu iesaisti tajā caur sportu;

* ielu sports kā jauna mārketinga platforma;

* ielu sporta infrastruktūras attīstība;

* jaunākās tendences ielu sportā un nākotnes attīstības scenāriji.

Piedalīties konferencē īpaši tiek aicināti pašvaldību pārstāvji un valsts politikas veidotāji, aktīvie sporta notikumu un jaunatnes pasākumu organizatori, kā arī jaunieši, kuri savu nākotni saista ar pasākumu organizēšanu. Konferencē ir paredzēti gan pieredzes stāsti, gan arī diskusijas un divpusējas tikšanās.

Vairāk informācijas šeit: www.conference.ghetto.lv.

Reģistrēšanās konferencei – līdz 1. decembrim šeit.

Dalības maksa pieaugušajiem – 29 eiro; skolēniem/skolotājiem/Ghetto licenču īpašniekiem/federāciju pārstāvjiem/jaunatnes organizāciju un pašvaldību pārstāvjiem – 15 eiro.

Konferenci “Medicines for World's Ghettos” organizē jauniešu ielu kultūras un sporta kustība “Ghetto Games”.

Projekts tiek līdzfinansēts ar Eiropas Savienības programmas “Erasmus+: Sports” programmas finansiālo atbalstu (līguma numurs: 2017-3316-590605-EPP-1-2017-1-LV-SPO-SCP”). Par projekta saturu pilnībā ir atbildīgi tā autori, un tas neatspoguļo Eiropas Komisijas un Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras oficiālo viedokli.

Projekts īstenots ar Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019. gadam valsts budžeta finansējumu.

Papildu informācija:

Sanda Gertnere,

“Medicines for World's Ghettos” konferences organizatore

e-pasts: sanda.gertnere@gmail.com

tālr. +37129837235