Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

NVA piedāvā darba meklētājiem jaunu e-mācību moduli “Kā veidot efektīvu darba meklēšanas stratēģiju”

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) izstrādājusi jaunu elektroniskās apmācības moduli “Kā veidot efektīvu darba meklēšanas stratēģiju”, kas darba meklētājiem, autorizējoties ar portāla Latvija.lv starpniecību, tagad ir pieejams NVA e-pakalpojumu vietnē http://e-apmaciba.nva.gov.lv.

"Lai veiksmīgi atrastu piemērotu darbu, ļoti svarīgi ir neapjukt un, darbu meklējot, rīkoties maksimāli efektīvi, zināt, kas, kā un kādā secībā jādara. Mūsu jaunais e-mācību modulis darba meklētājiem tiešsaistē ļaus apgūt darba meklēšanas metodes, iemācīs, kā efektīvi strukturēt darba meklēšanas soļus, kā noteikt prioritātes, kā izstrādāt darba meklēšanas rīcības plānu, lai darbs būtu atrasts. Tagad iemācīties efektīvi meklēt darbu var jebkurš interesents attālināti, ja vien pieejams internets,” skaidro NVA direktore Evita Simsone.

Elektroniskās apmācības modulis “Kā veidot efektīvu darba meklēšanas stratēģiju” sastāv no trim sadaļām: “Darba meklēšana”, “Laika plānošana” un “Stresa vadība”. Modulis darba meklētājam sniedz ieteikumus gan savu zināšanu, prasmju un iemaņu izpētei, gan lietderīgai laika plānošanai darba meklējumos, gan palīdz pārvarēt stresu, kas var rasties bezdarba situācijā un jauna darba meklēšanas laikā. Mācību saturā iekļauti teorētiskie skaidrojumi, audio un videomateriāli, dialoga simulācijas un pašpārbaudes iespējas. Mācību vielas apguves ilgums ir piecas akadēmiskās stundas. Lai nokārtotu pārbaudes testu, pareizi jāatbild vismaz uz 30% jautājumu.

E-apmācības modulis “Kā veidot efektīvu darba meklēšanas stratēģiju” izstrādāts NVA īstenotā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” ietvaros, lai veicinātu bezdarbnieku un darba meklētāju konkurētspēju darba tirgū.

"Darba meklējumos ir vērts izmantot arī iepriekš izstrādātos NVA e-pakalpojumus, tostarp elektronisko mācību moduli "Motivācijas vēstules sagatavošana un sagatavošanās darba intervijai”, kā arī darba meklētāja rokasgrāmatu ”Ceļā uz darbu: soli pa solim”, kurā tiek sniegti noderīgi padomi, kā, piemēram, pareizi sagatavoties darba pārrunām, kā ģērbties, dodoties uz darba interviju, kā prezentēt sevi sarunā ar darba devēju, kā neapjukt un turpināt darba meklējumus, ja ir saņemts darba devēja atteikums. Daudziem lietotājiem visdažādākajās dzīves situācijās noderēs arī mūsu e-mācību moduļa "Mana nauda šodien un rīt. Finanšu pratība” piedāvātās zinības,” atgādina NVA direktore Evita Simsone.