Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Liepājnieki izvirza pirmos izglītības nozares attīstības izaicinājumus un to risinājumus

7. janvārī pašā Liepājas sirdī – Rožu laukumā – kopā sanāca pirmā Liepājas pilsētas attīstības programmas 2021.–2027. gadam izstrādes tematiskā darba grupa “Izglītība”. Vairāk nekā 40 ekspertu apzināja pilsētas izaicinājumus un sniedza pirmos ieteikumus un priekšlikumus nozares attīstībai.

Izglītības darba grupu vada Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere, kuras vadībā tika izveidota tematiskā darba grupa. Savām idejām un priekšlikumiem dalījās gan uzņēmējdarbības pārstāvji, gan pašvaldības iestāžu un struktūrvienību darbinieki, gan nevalstiskā sektora, organizāciju un dažādu līmeņu izglītības speciālisti.

“Paldies ikvienam speciālistam, kurš šodien dalījās savā pieredzē, veltīja laiku un sniedza savas idejas un redzējumu Liepājas izglītības nozares attīstībai. Klātesošie apstiprināja seno patiesību, ka ir svarīgi dalīties pieredzē un veidot starpnozaru sadarbību, jo tikai tā iespējams nonākt pie labākā iespējamā rezultāta,” sacīja Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Vairāk nekā četru stundu garumā eksperti diskutēja un meklēja veidus, kā attīstīt Liepājas izglītības nozari. Tikšanās sākumā attīstības un izglītības pārvaldes vadītāji iepazīstināja ar Liepājas izglītības kopējo piedāvājumu un būtiskākajiem ekonomikas datiem. Pēc tam speciālisti vairāku stundu garumā diskutēja un meklēja konkrētus risinājumus un sniedza priekšlikumus izglītības nozares attīstībai.

Pirmās idejas ir apkopotas, un tās tālāk apstrādās pašvaldības Attīstības pārvaldes speciālisti, lai sāktu veidot attīstības programmas pirmo redakciju.

Kā lielākie izaicinājumi Liepājas izglītības nozarē tika minēti: izglītības kvalitāte (visos līmeņos, īpaši augstākajā izglītībā), bērnudārzu rindas, pedagogu kompetence, cilvēkresursi (tajā skaitā labu speciālistu trūkums), sporta infrastruktūra pie izglītības iestādēm. Tāpat tika minēta nepieciešamība pēc aktīvākas un ātrākas sadarbības starp vietējiem uzņēmējiem un izglītības iestādēm, lai var prognozēt, kādas profesijas jāapmāca, kas būs nepieciešamas tirgū.

Iedzīvotāji viedokli, ierosinājumus un priekšlikumus var izteikt:

* elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi attistiba@liepaja.lv,

* rakstiski, adresējot Liepājas pašvaldības Attīstības pārvaldei,

* klātienē Liepājas pašvaldības Attīstības pārvaldē un Liepājas Latviešu biedrības nama plānošanas telpās.

Publiskā apspriešana ar iedzīvotājiem pilsētas mikrorajonos notiks augustā.

Nākamā darba grupa par tēmu “Kultūra” kopā sanāks 14. janvārī.

Sagatavojusi Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas

Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa