Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicina pieteikt projektus ziemeļvalstu–Baltijas valstu mobilitātes programmā “Valsts administrācija”

Sākot ar 2020. gada 15. janvāri, ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma “Valsts administrācija” jau 11. gadu aicina valsts un pašvaldību sektorā strādājošos pieteikt mobilitātes projektus. Programma sniedz iespēju organizēt mācību vizītes, pieredzes apmaiņas un sadarbības tīklu veidošanu, tādējādi sekmējot Baltijas jūras reģiona konkurētspēju pasaulē un stiprinot sadarbību starp ziemeļvalstu un Baltijas valsts un pašvaldību iestādēm visos administratīvajos līmeņos – valsts, novada, reģionālā un vietējā līmenī.

Gadā ir tikai viena pieteikumu kārta, un to iesniegšanas termiņš ir 2020. gada 30. marts. Programmas mājaslapā www.nb8grants.org var atrast visu nepieciešamo informāciju par programmu, kā arī reģistrēt savu pieteikumu.

2019. gadā programmas kopējais budžets sasniedza 299 971 EUR. Kopumā tika apstiprināti 54 pieteikumi no Baltijas un ziemeļvalstīm, no tiem 50 grupu apmeklējumi, 3 tīkla projekti un 1 individuāls mācību apmeklējums; tajos iesaistījās 338 ierēdņi. No Latvijas tika saņemti 28 pieteikumi, un 26 no tiem saņēma atbalstu.

Pērn finansiālu atbalstu saņēma mobilitātes projektu pieteikumi no 11 Latvijas pašvaldībām – Ādažu, Cēsu, Ikšķiles, Jelgavas, Kuldīgas, Ķekavas, Mārupes, Rīgas, Ropažu, Salaspils un Valmieras –, no 4 ministrijām (Vides aizsardzības un reģionālas attīstības, Ekonomikas, Labklājības un Iekšlietu ministrijas), no vairākām tiesībsargājošajām institūcijām (Administratīvās apgabaltiesas, Augstākās tiesas, Rīgas apgabaltiesas, Tiesu administrācijas, Zemgales apgabaltiesas un Tiesībsarga biroja), kā arī no Valsts izglītības attīstības aģentūras, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Pārresoru koordinācijas centra, Konkurences padomes un Meža pētīšanas stacijas.

Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā padomniece Daina Mežecka ir programmas kontaktpersona Latvijā, un viņa atzīst, ka interese par šo programmu ar katru gadu palielinās, bet vienmēr ir kāds, kas par šo iespēju uzzina pirmo reizi.

“Programma aptver Igauniju, Islandi, Lietuvu, Latviju, Norvēģiju, Zviedriju, Somiju, Dāniju, Olandi, Fēru salas un Grenlandi. Lai Latvijas institūcija varētu pretendēt uz mobilitātes programmas finansējumu, projektā jābūt iesaistītiem dalībniekiem no vismaz divām ziemeļvalstīm. Pie tam ir svarīgi, lai ziemeļvalstu partneri arī pārstāvētu publiskās pārvaldes institūcijas. Programma sedz līdz 60 procentiem no ceļa un uzturēšanās izmaksām. Pieteikuma iesniedzējai institūcijai jānodrošina līdzfinansējums vismaz 40% apmērā,” uzsver D. Mežecka.

“Uz mobilitātes atbalstu var pretendēt, gan lai dotos pieredzes apmaiņas vizītē uz ziemeļvalstīm, gan arī lai uzaicinātu savus ziemeļvalstu un Baltijas valstu kolēģus uz darba semināru Latvijā. Tās varētu būt arī ziemeļvalstu valsts vai pašvaldību speciālistu vizītes pie sadarbības partneriem sadraudzības pašvaldībās vai valsts pārvaldes institūcijās.”

Programmas kontaktpersona Latvijā Daina Mežecka, e-pasts daina@norden.lv, tel. +371 29394399. Specifisku jautājumu gadījumos lūdzam sazināties ar programmas koordinatoru Madi Kanarbiku, e-pasts public.administration@norden.ee, tālrunis +372 7 423 625. Saziņas valodas – angļu, zviedru vai igauņu valoda.

Informāciju sagatavojusi Inga Puriņa, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā informācijas padomniece, inga@norden.lv, +371 26651841.