Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī jau 20. reizi norisināsies Starptautiskais ziedu paklāju festivāls

2020. gadā Ventspils pilsēta svinēs 730. dzimšanas dienu. Arī Starptautiskajam ziedu paklāju festivālam šis gads ir īpašs – jau 20. reizi Ostas ielas promenādē pulcēsies floristi un ziedu mīļotāji, lai veidotu košus un acīm tīkamus mākslas darbus.

Arī šogad Starptautiskais ziedu paklāju festivāls norisināsies Ventspils pilsētas svētku laikā no 31. jūlija līdz 2. augustam. Jubilejas gadā ziedu paklājus paredzēts veidot apļa formā (rādiuss 1,4 metri) ar kopējo platību apmēram 6 m2. Kā ierasts, ziedu paklājus veidos Ostas ielas promenādē uz betona bruģakmens seguma.

Košie ziedu paklāji ik gadu tiek veidoti atbilstoši noteiktai tēmai jeb devīzei, ko tradicionāli ierosinājuši Ventspils iedzīvotāji. Arī šogad pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un līdz 27. februārim ierosināt šāgada festivāla devīzi. Pēc saņemto ierosinājumu apkopošanas festivāla organizatori izvēlēsies piemērotākās devīzes, ko nodos iedzīvotājiem balsošanai.

Atzīmējot Starptautiskā ziedu paklāju festivāla jubilejas gadu, šāgada festivāla devīzei ieteicams izvēlēties tēmu, kas saistīta ar svinībām, dzīrēm, jubileju. Devīzes var piedāvāt dažādas – svarīgi, lai nosaukums būtu skanīgs, dinamisks un ziedu paklāju veidotājiem būtu iespēja radoši izpausties.

Ierosinājumus šāgada festivāla devīzei iespējams izteikt Ventspils portālā www.ventspils.lv un portālā www.ventasbalss.lv, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” sociālā tīkla Facebook konta @LabiekartosanasKombinats komentāros, kā arī iespējams sūtīt e-pastu uz vlk@ventspils.lv ar norādi “Devīze 20. Starptautiskajam ziedu paklāju festivālam”.

Iepriekšējos gados Starptautiskajam ziedu paklāju festivālam bijušas šādas devīzes:

2001. gadā – pirmajā ziedu paklāju festivālā konkrētas devīzes nebija;

2002. gadā – “Raksti”;

2003. gadā – “Laiks”;

2004. gadā – “Vasaras vīzijas”;

2005. gadā – “Vēja spēles”;

2006. gadā – “Krāsainas pasakas”;

2007. gadā – “Salūts”;

2008. gadā – “Olimpiskās ziedu spēles”;

2009. gadā – “Tilti”;

2010. gadā – “Ziedu sakta”;

2011. gadā – “Es ziedu – dziedu Tev”;

2012. gadā – “Putni”;

2013. gadā – “Portus Winda”;

2014. gadā – “Garšīgi dzīvojam”;

2015. gadā – “Zīmes”;

2016. gadā – “Noslēpums”;

2017. gadā – “Pasaule bērna acīm”;

2018. gadā – “Latvija – zeme, kas zied”;

2019. gadā – “Ziedu melodija”.

Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ik gadu piesaista lielu dalībnieku skaitu un skatītāju uzmanību. Ziedu paklāju veidošanā piedalās ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm – Lietuvas, Krievijas, Itālijas, Polijas u.c. Pagājušā gada Starptautiskajā ziedu paklāju festivālā “Ziedu melodija” galveno balvu ieguva floristi no Igaunijas Tartu pilsētas ar ziedu paklāju “Melody”.

Aicinām sekot līdzi jaunumiem par Starptautisko ziedu paklāju festivālu pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” tīmekļvietnē www.vlk.lv un sociālajos tīklos!

Sagatavojusi Agnese Koponāne,

pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”

sabiedrisko attiecību speciāliste