Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī turpina izbūvēt jaunus atkritumu konteinerus

Jau kopš 2017. gada Ventspils pilsētā turpinās jaunu un inovatīvu atkritumu konteineru izbūve, tādējādi veicinot tīrību pilsētas teritorijā.

Arī šovasar rūpēs par sakoptu pilsētvidi tiks izbūvēti trīs jauni vācu firmas “Bauer” daļēji iebūvētie pazemes atkritumu konteineri ar piecu kubikmetru ietilpību koplietošanas teritorijā starp mājām Lidotāju ielā 13, 15 un 17. Jaunie atkritumu konteineri ir daļēji iebūvējami zemē, jo tieši tādus ir visvieglāk apsaimniekot un vieglāk ievietot atkritumus. Konteineros ir pazemināta temperatūra – aptuveni 6 grādi –, kas novērš nepatīkamas smakas izdalīšanos.

Kopumā pilsētā būs uzstādīti jau seši šāda tipa atkritumu konteineri – Inženieru ielā 101, Tirgus laukumā, Lielajā prospektā 36, kur ar Ventspils domes finansiālu atbalstu tika veikta sadzīves atkritumu konteineru novietņu pārbūve, un šovasar tiks uzstādīti papildu konteineri koplietošanas teritorijā Lidotāju ielā 13, 15 un 17. Būvdarbu pasūtītājs ir Ventspils Komunālā pārvalde. Jaunie konteineri tiek uzstādīti, ņemot vērā daudzu iedzīvotāju lūgumus risināt problēmu ar lielākajiem konteineru “pārraudzītājiem” – kaijām, kas atkritumus mēdz iznēsāt pa visu apkārtni, radot pamatīgu nekārtību. Kaijām piepalīdz arī Ventspilī bieži valdošais vējainais laiks. Jauno konteineru sistēma šos riskus izslēdz.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste