Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noslēgusies Valmieras sportiskā izaicinājuma #paliecvesels pirmā kārta. Turpinām ar otro!

12. maijā noslēgusies Valmieras pilsētas pašvaldības Endomondo sportiskā izaicinājuma #paliecvesels pirmā kārta. Tā kā valstī joprojām pastāv ārkārtas situācija un vīrusa izplatība, ikviens aicināts turpināt stāties pretī vīrusam ar aktīvu dzīvesveidu, piedaloties izaicinājuma otrajā kārtā #paliecveselsdubultā, kas turpināsies līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai Latvijā.

Pirmajā izaicinājuma kārtā, kas bija sadalīta divās daļās – veloizaicinājumā un izaicinājumā ar kājām –, kopumā iesaistījās 583 dalībnieki, kuri kopīgi ar velosipēdiem, skrienot, ejot, nūjojot veica 116,4 tūkst. kilometru un ceļā pavadīja kopumā vienu gadu un gandrīz 10 mēnešus.

"Valmierieši un Valmieras draugi vienmēr bijuši un būs sportiski un aktīvi, tādēļ prieks par lielo dalībnieku skaitu izaicinājumā. Izejot pilsētas ielās vai dodoties meža takās, vienmēr redzu kādu nūjotāju, skrējēju vai riteņbraucēju, un tā mēs cits citu iedvesmojam un izaicinām pavadīt laiku aktīvi, nosoļot pāris kilometru vairāk. Tas ne vien uzlabo fizisko veselības stāvokli, bet arī uzmundrina un stiprina garīgi, kas šābrīža situācijā cilvēkiem ir īpaši vajadzīgs. Tāpat turpināsim! Būsim veseli!” aicina Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Sportiskajā izaicinājumā #paliecvesels (ar kājām) piedalījās kopumā 451 dalībnieks, kopīgi veicot 73 tūkstošus kilometru. Tas ir līdzvērtīgi ceļam apkārt pasaulei 1,8 reizes. Aktīvākā skrējēja šajā izaicinājumā bijusi Iveta Jansone, kura ar kājām pieveikusi 1136 km. Sieviešu konkurencē otrā – Liene Kalniņa (770 km), trešā – Vita Solovjova-Šaicāne (724 km). Vīriešu konkurencē pirmajā vietā ierindojās Ritvars Kalniņš (949 km), otrajā vietā – Basar Miles Teg (909 km), bet trešais – Aleksandrs Semjonovs (819 km).

Savukārt sportiskajā izaicinājumā #paliecvesels (ar velo) kopumā piedalījās 132 dalībnieki. Visiem sēžoties uz divriteņiem, kopīgi arī tika pieveikts attālums apkārt zemeslodei – nobraukti 43,4 tūkstoši kilometru. Aktīvākie velobraucēji vīriešu konkurencē bija Vadims Juscenko (pieveikti 2524 km), otrais – Ainārs Judeiks (2204 km), trešais – Stanislaw Piorkowski (2195 km). Sieviešu konkurencē aktīvākā velobraucēja – Liene Lelle (1085 km), otrajā vietā – Ilona (1026 km), trešajā vietā – Zaiga Voitehovska (607 km).

Aktīvākie izaicinājuma dalībnieki nopelnījuši piemiņas veltes no Valmieras pilsētas pašvaldības. Augstāk minētos velobraucējus un kājāmgājējus/skrējējus aicinām pieteikties balviņas saņemšanai, rakstot uz e-pasta adresi info@valmiera.lv. Apsveicam uzvarētājus!

Izaicinājuma 2. kārta #paliecveselsdubultā

Tā kā ārkārtējā situācija Latvijā turpinās, arī Valmieras pilsētas pašvaldība turpina izaicināt, mudinot iedzīvotājus sportiski, aktīvi un veselīgi pavadīt brīvo laiku, dodoties pastaigā, skrējienā vai velobraucienā un uzskaitot savus veiktos kilometrus. Izaicinājuma 2. kārta tiek izsludināta no 2020. gada 13. maija līdz ārkārtējās situācijas noslēgumam Latvijā.

Tāpat kā iepriekš ir izveidoti divi izaicinājumi, ļaujot savstarpēji sacensties velobraucējiem (Endomondo izaicinājums velobraucējiem pieejams šeit: http://www.endomondo.com/challenges/43410846) un kājāmgājējiem, skrējējiem, nūjotājiem (Endomondo izaicinājums AR KĀJĀM pieejams šeit: http://www.endomondo.com/challenges/43410833). Izaicinājuma noslēgumā tiks apbalvoti aktīvākie dalībnieki, kuru ikdienas sporta aktivitātes būs publiski ikvienam apskatāmas lietotnē Endomondo.

Valmieras pilsētas pašvaldība aicina sportot individuāli vai ģimenes lokā, ievērojot divu metru distanci no citiem cilvēkiem, un savus veiktos kilometrus reģistrēt Endomondo mobilajā lietotnē.

Gūsim prieku no sacensības, distancēsimies, būsim aktīvi un veseli!

Sagatavojusi Laura Moča,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste