Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Smiltenes novada veic Covid-19 analīzes pašvaldības darbiniekiem

Lai ierobežotu koronavīrusa Covid-19 izplatību un mazinātu epidemioloģiskās drošības riskus, Smiltenes novada pašvaldība izmantoja iespēju un norīkoja veikt analīzes pašvaldības darbiniekiem, kuri visvairāk ir pakļauti inficēšanās riskam.

Latvijā tiek atklāti arī asimptomātiskie Covid-19 gadījumi, kas nozīmē, ka cilvēks neizjūt nekādus slimības simptomus, tikai testēšanas laikā atklājas, ka cilvēks ir Covid-19 pozitīvs. Kā skaidro Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), asimptomātisku gadījumu uzskaites pasaulē nav, taču ir zināms, ka 80 procentos gadījumu šī slimība norit vieglā formā un saslimušais var pat nenojaust, ka ir inficējies. Pašvaldības uzdevums ir rīkoties atbildīgi pret saviem iedzīvotājiem, lai izslēgtu šādus inficēšanas riskus savās iestādēs.

Ārkārtējās situācijas laikā Smiltenes novada Sociālā dienesta un Pašvaldības policijas darbiniekiem darba apjoms ir vairākkārt pieaudzis, kā arī,  pildot savus darba pienākumus, ikdienā ir visciešākais kontakts ar iedzīvotājiem, tāpēc, lai mazinātu riskus, ka kāds no darbiniekiem, pašam nezinot, ir inficējies ar Covid-19, 13. maijā veiktas analīzes visiem šiem darbiniekiem. Saņemtie rezultāti ir negatīvi. Tāpat ir pieņemts lēmums ņemt vērā arī Veselības ministrijas norādījumus un veikt Covid-19 testus novada pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem, kur iestādes šo procesu ir uzsākušas organizēt.

Smiltenes novadā reģistrētais ar Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 12 cilvēkiem (dati uz 18.05.2020., tajos atspoguļoti visi saslimšanas gadījumi, t. sk. izveseļojušās personas). Neraugoties uz to, ka vairāki ierobežojumi ir mazināti, obligāts nosacījums paliek nemainīgs –  ir jāturpina ievērot visi drošības un higiēnas nosacījumi – vismaz divu metru distance publiskās vietās, aizsarglīdzekļu lietošana, roku mazgāšana un slimam nedoties uz savu darbavietu, izglītības iestādi vai publiskām vietām.

Sagatavojusi Marita Mūze,

Smiltenes novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste