Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Radošās izcilības festivālā ADWARDS MMXX Alūksnes Bānīša stacijai pirmās pakāpes godalga

20. maijā noslēdzās radošās izcilības festivāls ADWARDS MMXX, kurā kategorijas “Drukas māksla un dizains” apakškategorijā “Telpas un pieredzes dizains” ar pirmās pakāpes ordeni novērtēts Alūksnes Bānīša stacijas dizains.

Ekspozīcijas autori ir Latvijā un starptautiski atzīti radošās nozares profesionāļi – dizaina birojs “H2E”. Viņu veikums Alūksnes Bānīša stacijā 2019. gadā novērtēts starptautiskajā ikgadējā “SEGD Global Design Awards” pasākumā Amerikas Savienotajās Valstīs ar divām balvām – “Global Design Awards/Honor 2019” un konkursa galveno balvu “Best of Show”. Alūksnes Bānīša stacija saņēmusi arī tādas nozīmīgas balvas kā “Sudraba ananass” Arhitektūras gada balvā, 2. vieta skatē “Gada labākā būve Latvijā 2018” nominācijā “Koka būve”, kā arī citas.

Radošās izcilības festivālu ADWARDS jau 11 gadus rīko biedrība “Latvian Art Directors Club”. Festivāla ietvaros starptautiska žūrija vērtē jaunākos Latvijā vai vietējo mākslinieku uzraudzībā tapušos dizaina darbus dažādās nozarēs. Labākos darbus apbalvo ar ADWARDS izcilības ordeņiem.

2020. gadā radošās izcilības festivālam ADWARDS bija iesniegti 332 darbi. Tos vērtēja 21 starptautiskas žūrijas profesionālis īpašā tiešsaistes darbu vērtēšanas platformā gan individuāli, gan videodiskusijās un balsošanā. Arī festivāla uzvarētāju paziņošana sakarā ar ārkārtējo situāciju notika atšķirīgi un radoši – ar īpaši sagatavotiem videopaziņojumiem sociālajā tīklā Facebook, visas dienas garumā atklājot uzvarētājus. Ar informāciju par uzvarētājiem visās kategorijās var iepazīties Facebook tīklā biedrības “Latvian Art Directors Club” kontā un saitē https://tinyurl.com/y83mzlwo.

Alūksnes Bānīša stacijas ekspozīcija ir tapusi, pateicoties specifiskā atbalsta mērķa 5.5.1. projektam “Gaismas ceļš cauri gadsimtiem” ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, kad tika atjaunots senais Alūksnes dzelzceļa stacijas bagāžas šķūnis un tajā izveidota multimediāla, apmeklētājus iesaistoša ekspozīcija par Alūksnes–Gulbenes šaursliežu dzelzceļa tapšanas un darbības vēsturi. Projekta vadītāja – Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Sanita Adlere.

Sagatavojusi Evita Aploka,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: Māris Šļivka

 

Liepājas pilsētas kalendāram − izcilības festivāla ADWARDS MMXX otrās pakāpes ordenis

Liepājas pilsētas 2020. gada pilsētas kalendārs saņēmis radošās izcilības festivāla Adwards MMXX apbalvojumu − otrās pakāpes ordeni kategorijā “Grafiskā komunikācija”.

Kalendārā grafiku veidā atainotas 12 Liepājai svarīgas nozares, un dažādi fakti atspoguļoti vizuāli viegli uztveramā un nedaudz rotaļīgā veidā. Tajā ir dažādi fakti par Liepājas arhitektūru, izglītību, kultūru, tūrismu, uzņēmējdarbību un pilsētvidi, kā arī atspoguļoti Liepājai raksturīgi dabas parādību mērījumi, piemēram, vidējais vēja ātrums, viļņu augstums un saulaino dienu skaits. Katrs mēnesis veltīts savai tēmai, un nozares grafiskais atainojums papildināts ar tekstuālo paskaidrojumu.

Radošās izcilības festivālam Adwards MMXX šogad kopumā bija pieteikti 332 darbi 14 kategorijās un 36 apakškategorijās. Populārākā kategorija bija TV un Radio. Darbus varēja iesniegt no 1. janvāra līdz 15. martam. Tos vērtēja 21 starptautiskas žūrijas pārstāvis. Lai process būtu atbilstošs nozares standartiem, darbus skatīja gan individuāli, gan apsprieda videodiskusijās.

Kalendāra izdevējs ir Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija, dizaina autori ir dizaina birojs “H2E”, tekstus gatavojis režisors un dramaturgs Lauris Gundars. Kalendārs tika veidots trīs dažādos izmēros − divi sienas un viens galda kalendārs.

Sagatavojusi Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas

Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa

Radošās izcilības festivāla ADWARDS uzvarētāji