Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgā turpinās darbs pie satiksmes drošības uzlabošanas gājējiem un velobraucējiem

Lai pilnveidotu satiksmes organizāciju un uzlabotu drošību gājējiem un velobraucējiem pie neregulējamām gājēju pārejām, Rīgas domes Satiksmes departaments turpina darbu pie satiksmes infrastruktūras uzlabošanas.

Uzsākts darbs pie neregulējamo gājēju pāreju satiksmes drošības uzlabošanas. Gājēju pārejas aprīko ar norobežojošajiem elementiem un brauktuves konkrētajās vietās sašaurina, padarot tās ērtāk un drošāk šķērsojamas gājējiem un velobraucējiem. Darbs jau uzsākts Mārupes ielā, Kurzemes prospektā, Kalnciema ielā, Dzelzavas ielā, Braslas ielā, Bāriņu ielā un Bebru ielā.

Savukārt, lai no Vanšu tilta ērtāk nokļūtu centrā, uzsākta neregulējamas gājēju pārejas izveide Citadeles ielā pie K. Valdemāra ielas. Gājēji un velobraucēji no Vanšu tilta ērti un droši varēs šķērsot Citadeles ielu, kas būs aprīkota ar norobežojošajiem elementiem, apzīmējumu un ceļa zīmēm.

Tāpat turpinās darbs pie apmaļu nolīdzināšanas, lai gājēji ar kustību traucējumiem, māmiņas ar bērnu ratiņiem un velobraucēji varētu ērtāk pārvietoties. Ikviens aicināts informēt, zvanot uz bezmaksas tālruni 80003600 vai vietnē https://veloslazdi.datuskola.lv/ par šķēršļiem pilsētas ielās. Informācija tiks apkopota un nodota rīcībai ikdienas uzturēšanas dienestiem.

Sagatavojusi Ilze Dimante,

Rīgas domes Satiksmes departamenta

Sabiedrisko attiecību vadītāja