Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgas slimnīcā bezmaksas dzemdību pakalpojums – smieklu gāze

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā ieviests jauns pakalpojums: sākot ar 3. jūniju, dzemdībās māmiņas kā atsāpināšanas metodi varēs izmantot slāpekļa oksidulu jeb tā saucamo smieklu gāzi. Šis pakalpojums būs bez maksas.

Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Natālija Gailīte pastāstīja: “Pagājušajā gadā šo atsāpināšanas metodi izmēģinājām testa variantā. Personāls un jaunās māmiņas ar to bija ļoti apmierinātas, tāpēc slimnīca šogad rada iespēju to iegādāties, turklāt pakalpojums būs bez maksas.” Nodaļas vadītāja papildina, ka atsāpināšana dzemdībās ir ļoti svarīga, jo palīdz māmiņai koncentrēties uz dzemdību procesu un elpošanu, turklāt dzemdības norit dabīgi un smieklu gāze nekaitē māmiņai vai mazulim.

Smieklu gāzei piemīt trauksmi un sāpes mazinoša, atslābinoša iedarbība. Tai ir vāja saldena garša un smarža. Ieelpojamā gāze ir slāpekļa oksidula un skābekļa maisījums. Tas ātri nokļūst asinīs un ar asinsrites palīdzību nonāk orgānos, kas saņem un nodod tālāk sāpju impulsus. Sāpju impulsi samazinās līdz ar endorfīnu izdalīšanās palielināšanos.

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā topošajām māmiņām kā atsāpināšanas metodi piedāvā arī epidurālo anestēziju, kas ir maksas pakalpojums.

Dzemdības notiek divās atsevišķās dzemdību zālēs. Māmiņas var izmantot siltu dušu, dzemdību soliņu un bumbas. Nodaļā ir moderna intensīvās terapijas palāta jaundzimušajiem, mājīgas un gaišas divvietīgas un trīsvietīgas palātas, kā arī ģimenes palātas (maksas pakalpojums).

Grūtnieces var dzemdēt arī individuāli izvēlēta speciālista – vecmātes, ārsta ginekologa, ārsta neonatologa – uzraudzībā. Šis pakalpojums pieejams par maksu.

Sagatavojusi Signeta Lapiņa,

SIA “Kuldīgas slimnīca”

sabiedrisko attiecību speciāliste