Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Saldū top sociālo pakalpojumu centrs personām ar garīgiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem

27. maijā Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts apmeklēja būvobjektu Skrundas ielā 5, kur tiek realizēts projekts “Saldus novada pašvaldības infrastruktūras pielāgošana deinstitucionalizācijas pasākumiem”. M. Zusts ar projekta vadītāju Baibu Mūsiņu novērtēja būvniecības gaitu un pārrunāja projektā notiekošās un plānotās darbības.

Projektā tiks izveidota pakalpojumu sistēma, kas sniedz personai, kurai ir ierobežotas spējas sevi aprūpēt, nepieciešamo atbalstu, lai tā spētu dzīvot mājās vai ģimeniskā vidē, sekmējot neatkarīgu dzīvi, pašnoteikšanos un iekļaušanos sabiedrībā.

Jaunizveidotais sociālās rehabilitācijas pakalpojumu centrs dienas laikā nodrošinās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sociālo prasmju attīstību, izglītošanu un brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Centrā tiks piedāvāti dažādi pakalpojumi – sociālais darbinieks, psihologs, audiologopēds, silto smilšu terapija, portridža metodika, sociālais pedagogs, sociālais rehabilotologs.

Lai veicinātu nodarbinātības spējas, centrā tiks izveidotas specializētās kokapstrādes un tekstilapstrādes darbnīcas, kur pakalpojumus varēs izmantot personas ar garīga rakstura traucējumiem.

Projekta “Saldus novada pašvaldības infrastruktūras pielāgošana deinstitucionalizācijas pasākumiem” gaitā tiks izveidoti grupu dzīvokļi ar atbalstu sociālajā dzīvojamajā mājā “Rūķīši” Lutriņu pagastā un grupu dzīvokļi bez atbalsta Ezeres un Pampāļu pagastā.

Projektu plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Plašāk par projektu šeit.

Sagatavojusi Zane Šteina,

Saldus novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste