Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Salacgrīvas novada iedzīvotāju vēstule Valsts prezidentam

18. jūnijā Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam aizvesta 664 Salacgrīvas novada iedzīvotāju parakstīta vēstule ar lūgumu neizsludināt 2020. gada 10. jūnijā Saeimā pieņemto Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu un prasīt Saeimai tā otrreizēju caurlūkošanu.

Tas, ka vēstuli klātienē tik īsā laikā (no 12. līdz 17. jūnijam) parakstījuši 664 Salacgrīvas novada iedzīvotāji, ir apliecinājums, ka salacgrīviešiem nav vienalga, kas notiks ar novadu nākotnē, viņiem rūp sava novada attīstība un viņi vēlas būt ekonomiski neatkarīgi.

Salacgrīvas novada iedzīvotāji ir pārliecināti, ka šis likums ir pieņemts pretēji iedzīvotāju interesēm, neievērojot novadu kultūrvēsturisko identitāti un iedzīvotāju tiesības noteikt savu dzīvi un pārstāvniecību, nepamatojot likuma nepieciešamību, neuzklausot oponentus un neizvērtējot gaidāmo likuma un reformas ietekmi. Salacgrīvas novada iekļaušana Limbažu novadā apdraud Salacgrīvas iedzīvotāju kopienas pastāvēšanu un pēc būtības likvidē iespēju saglabāt Salacgrīvas kultūrvēsturisko identitāti un piederības sajūtu savai vēsturiskajai zemei. Reformas rezultātā tiek būtiski samazinātas Salacgrīvas novada iedzīvotāju tiesības uz savu interešu pārstāvību.

Sagatavojusi Ilga Tiesnese,

Salacgrīvas novada domes

Informācijas nodaļas vadītāja