Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī izsludināts konkurss "Pilsētas rota 2020"

Ventspils Latvijas mērogā zināma kā ziedu galvaspilsēta, kas ik gadu pavasara un vasaras mēnešos priecē ar simtiem krāšņu ziedu kompozīciju visā pilsētā. Krāšņā pilsētas ziedu rota iedvesmo arī pilsētas iedzīvotājus savu piemājas vidi veidot koptu un kvalitatīvu ar visdažādākajām ziedu un kokaugu kompozīcijām.

Jau vairāk nekā 11 gadus Ventspilī tiek rīkots konkurss “Pilsētas rota”. Konkursa mērķis ir apzināt Ventspils skaistākās un kvalitatīvāk labiekārtotās individuālo dzīvojamo ēku teritorijas, popularizējot mūsdienīgus vai tradicionālus, vides raksturam atbilstošus dārzu veidošanas principus.

Šogad konkurss “Pilsētas rota 2020” norisināsies laikā no 25. jūnija līdz 3. augustam.

Individuālo dzīvojamo māju īpašnieku pieteikšanās konkursam “Pilsētas rota 2020” būs iespējama līdz 10. jūlijam (pieteikšanās telefoniski Ventspils pilsētas pašvaldības iestādē "Komunālā pārvalde", tālr. 63624269, rakstot uz e-pasta adresi kom.parvalde@ventspils.lv vai sūtot vēstuli pa pastu, adrese: Užavas ielā 8, Ventspilī, LV-3601).

Žūrijas komisija, kurā ietilpst deviņu dažādu nozaru pārstāvji, vērtēs individuālo dzīvojamo māju teritorijas Ventspilī, kuras būs pieteikuši šo teritoriju īpašnieki vai lietotāji. Visā konkursa norises laikā notiks arī vērtēšana nominācijā "Skats no malas", kurā tiks noteikti skaistākie dārzi, kas īpaši izceļas pilsētvidē un ir pamanāmi ar savu sakoptību.

Vispievilcīgākie, krāšņākie un oriģinālākie Ventspils iedzīvotāju dārzi tiks vērtēti pēc dažādiem kritērijiem – kāds ir dārza kopskats un dārza uzturēšanas kvalitāte, tiks ņemtas vērā arī tādas nianses kā karoga eksponēšana, dekoru pieskaņotība kopējam dārza tēlam, mājas numura zīmes saskatāmība u. c.

No konkursā pieteiktajiem un žūrijas skatā no malas izvēlētajiem skaistākajiem dzīvojamo māju dārziem izvēlēsies 80 labākos, priekšroku dodot īpašumiem, kuri ir pieteikušies paši. Pēc žūrijas izvērtējuma no 80 labākajiem dārziem desmit skaistākie dārzi tiks nominēti atzinībai “Pilsētas rota 2020”, izvirzot 1., 2. un 3. vietas ieguvēju. Papildus komisija var piešķirt atzinību arī vairākās kategorijās, piemēram, no jauna ierīkots dārzs, tradicionāls dārzs u. tml.

Sakoptāko īpašumu adreses un uzvarētāji tiks izziņoti līdz 6. augustam portālā www.ventspils.lv. Lēmums par balvas pasniegšanas vietu un laiku tiks pieņemts, vadoties no situācijas valstī.

Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un pieteikt pašiem savas vai citu ventspilnieku sakoptās dzīvojamo māju sētas dalībai konkursā “Pilsētas rota 2020”!

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste