Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgā pabeigta divu kilometru gara ūdensvada izbūve Bruņinieku ielā

Neraugoties uz tehnoloģiskiem sarežģījumiem un Covid-19 izplatības dēļ ieviestajiem ierobežojumiem, šonedēļ paredzētajā termiņā noslēdzies apjomīgais ūdensvada tīkla pārbūves projekts Bruņinieku ielā. Ir pilnībā izbūvēta ūdensvada trase 2 kilometru garumā (kopā ar pievadiem).

Ūdensvada pārbūves projekts tika uzsākts pērn oktobrī. Tā gaitā pārbūvēts ūdensvads posmos no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai un no Krišjāņa Barona ielas līdz Bruņinieku ielai 94/96 (netālu no Valmieras ielas). Projekta realizācija nodrošinās drošāku un kvalitatīvāku ūdensapgādi šīs apkaimes iedzīvotājiem.

Bruņinieku ielā iepriekš kalpojušais ūdensvads bija ievērojamā vecumā – vairākos tā posmos esošais 250 mm diametra ūdensvads uzskatāms par vienu no vecākajiem visā Rīgā. Tā, piemēram, posmā no A. Čaka ielas līdz K. Barona ielai ūdensvads būvēts 1869. gadā, bet posmos no A. Čaka ielas līdz Avotu ielai un no Avotu ielas līdz Bruņinieku ielai 94/96 – pat 1867. gadā. Tuvākajās nedēļās plānota Bruņinieku ielas seguma nomaiņa, un ir lieliski, ka projekts pabeigts un SIA “Rīgas ūdens” komunikācijas Bruņinieku ielā pilnībā savestas kārtībā pirms ielas seguma darbu uzsākšanas.

Uz būvdarbu laiku tika ierīkots pagaidu ūdensvads, līdz ar to ūdensapgādes pārtraukumi bija nepieciešami tikai uz ūdensvadu pārslēgšanas laiku –- no esošā uz pagaidu un pēc tam uz jauno vadu, tādējādi ievērojami samazinot šo pārtraukumu ilgumu.

Būvdarbus veica SIA “Ostas celtnieks”. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni miljons eiro.

Sagatavojusi Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļa