Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Privātmāju būvniecības rādītāji Ķekavas novadā – vieni no augstākajiem Pierīgas reģionā

Ķekavas novadā turpina augt privātmāju būvniecības apjomi, un salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu 2020. gada maijā un jūnijā dubultojies saņemto būvniecības ieceru skaits, liecina Ķekavas novada Būvvaldes informācija.

Arī atbilstoši Ekonomikas ministrijas datiem Ķekavas novada Būvvaldi var uzskatīt par vienu no būvniecības iecerēm bagātākajām Pierīgas būvvaldēm, izdoto būvatļauju apjomā tā apsteidz Garkalnes, Carnikavas, Baldones un citus novadus. Šā gada divos mēnešos – maijā un jūnijā – saņemti 292 iedzīvotāju iesniegtie būvniecības ieceru projekti, salīdzinājumā ar pērnā gada statistiku apjoms pieaudzis par 42%.

Kā skaidro Būvvaldē, viens no faktoriem, kas veicinājis iedzīvotāju aktivitāti būvprojektu iesniegšanā, ir iespēja visus procesus veikt attālināti – sev ērtā laikā un vietā Būvniecības informācijas sistēmā (BIS). Ķekavas novada Būvvalde darbu elektroniskajā vidē tālredzīgi uzsāka jau 2019. gadā, ko atzinīgi novērtēja arī Būvniecības valsts kontroles birojs, pērn piešķirot balvu par “E-iecerēm bagātāko būvvaldi Latvijā”. Jau savlaicīgi apgūstot iemaņas un informējot iedzīvotājus par būvniecības dokumentu apriti elektroniskajā Būvniecības informācijas sistēmā, būvvaldes speciālisti veiksmīgi turpināja darbu arī valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā.

Lai arī turpmāk realizētu aizvien profesionālāku un uz iedzīvotājiem vērstu darbību, būvvalde uztur veiksmīgu sadarbību ar vadošo iestādi būvniecības politikas realizācijā – Ekonomikas ministriju. Tāpat arī, lai pēc iespējas ievērotu labu pārvaldību būvvaldes darbā, novada iedzīvotājiem tiek nodrošināta ērta, efektīva un profesionāla, kā arī labai pārvaldībai atbilstoša konsultēšanās klātienē, telefoniski un elektroniski, vienlaikus ievērojot drošības nosacījumus un spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus.

Sagatavojusi Vineta Vītoliņa,

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību vadītāja