Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM aicina iesniegt pieteikumus konkursa “Eiropas Padomes ainavas balva” nacionālajai atlasei

Foto: studija 3KM

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina piedalīties Eiropas Padomes (EP) Ģenerālsekretariāta organizētajā konkursā “Eiropas Padomes ainavas balva”, kas, īstenojot Eiropas ainavu konvenciju, Latvijā tiek izsludināts jau sesto reizi.

Konkursa mērķis ir noteikt veiksmīgi īstenotus projektus vai iniciatīvas ar reāli uztveramu ieguldījumu ainavu aizsardzībā, pārvaldībā un/vai plānošanā (piemēram, rekultivācijas vai publiskās vides labiekārtojuma projekti, pētījumi ainavu jomā, ainavu plāni vai publiskas kampaņas par ainavu izzināšanu vai sakopšanu, iesaistot sabiedrību), kas kalpotu par piemēru ainavu kvalitātes uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstīs.

Katru konvencijas dalībvalsti konkursā pārstāv viens projekts vai iniciatīva. Latvijas kandidāts tiks noteikts nacionālajā atlasē, kurā var piedalīties valsts institūcijas, pašvaldības, to apvienības un biedrības vai nodibinājumi. Lai novērtētu ieguldītā darba ilgtspēju, atbilstoši EP rezolūcijai pieteiktajam projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtam/ai līdz 2017. gada 31. decembrim.

Lai piedalītos atlasē, aicinām iepazīties ar atlases nolikumu (atrodams gan ministrijas tīmekļa vietnes sadaļā https://www.varam.gov.lv/lv/eiropas-padomes-ainavas-balva, gan zemāk) un latviešu valodā aizpildīt pievienoto pieteikuma veidlapu, kas pieejama ministrijas tīmekļa vietnē un zemāk, un kopā ar pielikumiem (fotoattēliem un citiem informatīvajiem materiāliem) ar norādi “Ainavas balva” iesniegt ministrijā līdz šā gada 15. oktobrim vienā no šādiem veidiem:

a) sūtot elektroniski uz elektroniskā pasta adresi pasts@varam.gov.lv;

b) sūtot papīra formā uz adresi: Peldu iela 25, Rīga, LV-1494. Pasta sūtījumā obligāti jāiekļauj pieteikuma veidlapas izdruka uz papīra un datu nesējs ar pieteikuma veidlapu un vizuālajiem materiāliem elektroniskā formā.

Konkursa iepriekšējā atlasē visaugstāko novērtējumu saņēma Kocēnu novada projekts “Latvijas kultūras tradīciju pirmsākumi, Latvijas Dziesmu svētku pirmsākumu vieta-Dikļi”, kas ieguva tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas līmenī. Savukārt konkursa piektajā sesijā Latviju pārstāvēja Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts, kas tika atzīts par labāko arī Eiropas mērogā. Plašāka informācija par konkursu ir pieejama EP ģenerālsekretariāta tīmekļa vietnē https://www.coe.int/en/web/landscape/landscape-award.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar VARAM Telpiskās plānošanas un zemes pārvaldības departamenta vecāko eksperti Daci Grantu (e-pasts: dace.granta@varam.gov.lv; tālrunis: 67026553).

Konkursa "Eiropas Padomes ainavas balva” septītās sesijas atlases nolikums
Konkursa "Eiropas Padomes ainavas balva” septītās sesijas atlases pieteikuma veidlapa