Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

NVA aicina pieteikt labākos brīvprātīgos godināšanai “Gada brīvprātīgais 2020”

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina Latvijas iedzīvotājus, nevalstiskās organizācijas, valsts un pašvaldību iestādes izmantot iespēju pateikties labākajiem un čaklākajiem brīvprātīgā darba veicējiem un organizētājiem, piesakot kandidātus godināšanai “Gada brīvprātīgais 2020”.

Godināšanai var pieteikt Latvijas iedzīvotājus un organizācijas, kas laikā no 2019. gada 1. novembra līdz 2020. gada 28. oktobrim aktīvi darbojas sabiedrības labā, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības. Aicinām brīvprātīgos, ar kuru darbu šogad lepojaties, pieteikt līdz 28. oktobrim tiešsaistē, aizpildot pieteikuma anketu portālā www.brivpratigie.lv/lv/godinasana, kur pieejams arī godināšanas nolikums. Katram iesniedzējam tiks nosūtīts apstiprinājums par pieteikuma saņemšanu.

Brīvprātīgā darba veicēju un organizētāju godināšanu “Gada brīvprātīgais 2020” rīko NVA sadarbībā ar Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļu, Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, Latvijas Jaunatnes padomi, Valmieras Novada fondu un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Pieteikumus vērtēs organizatoru veidota žūrija, kas noteiks, kuri brīvprātīgā darba veicēji un organizētāji šogad tiks godināti. Goda zīmju saņēmējus noskaidros brīvprātīgo godināšanas ceremonijā “Gada brīvprātīgais 2020”, kas 5. decembrī, Starptautiskajā brīvprātīgo dienā, norisināsies Rīgā.

Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir pateikt paldies tiem iedzīvotājiem, organizācijām un pašvaldībām, kas savu laiku ziedo brīvprātīgajam darbam sabiedrības labā, veicinot iedzīvotāju un organizāciju interesi un iesaisti brīvprātīgajā darbā.

Brīvprātīgo godināšana notiks jau septīto gadu. Pērn svinīgajā godināšanā “Gada brīvprātīgais 2019” goda zīmes saņēma Kandavas novada brīvprātīgā Gita Zuze, kura dāvā pašadītas zeķītes un čībiņas jaundzimušajiem; Latvijas bāreņu un audžuģimeņu atbalsta centrs “Sirota.lv”, kas regulāri savā darbībā iesaista brīvprātīgos; Latvijas Sarkanā Krusta Preiļu nodaļas brīvprātīgā Sandra Sprindža, kura rūpējas par pārtikas paku sadali maznodrošinātajiem, Latvijas Sarkanā Krusta Viduslatvijas komitejas Kokneses novada nodaļas brīvprātīgā Lība Zukule, kura aktīvi īsteno un iesaistās Bebru pagasta notikumu organizēšanā; radošās apvienības jauniešiem “Trepes” brīvprātīgais Aladins Nasrs Allahs, kurš brīvprātīgajam darbam veltījis 678 stundas; Kalkūnes pagasta kultūras, sporta un jauniešu pasākumu brīvprātīgais organizētājs Andrejs Rucko, kurš iedvesmo līdzcilvēkus brīvprātībai; Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un biedrības “Creative Minds for Culture” brīvprātīgā Nora Gavare, kuras entuziasms priecē muzeja radošo nodarbību apmeklētājus; Madonas novada biedrības “Kāla ezera padome” bērnu nometņu brīvprātīgā organizētāja Adrija Raiveta Kaire, kura 15 gadu vecumā var lepoties ar bagātīgu brīvprātīgās pieredzi.

Videostāsti par katru titula “Gada brīvprātīgais 2019” saņēmēju un viņa veikumu sabiedrības labā ir publicēti NVA brivpratigie.lv YouTube kontā, attēli no godināšanas ceremonijas atrodami brivpratigie.lv Facebook lapā.